Afbeelding

Rijssen in the spotlight groot succes

Algemeen

RIJSSEN - De verlichte avondwandeling vanaf het Parkgebouw naar de Pelmolen en via de Oosterhof weer terug is vrijdagavond een groot succes geworden.

Honderden wandelaars namen deel aan de wandeltour langs de feeëriek aangelichte gebouwen van 's avonds 19.00 tot 21.00 uur. De wandeltocht was georganiseerd door Toerisme Rijssen-Holten en gefinancierd met een bedrag uit het jubileumfonds Rijssen 775 Jaar Stad. Aan het lichtproject werd meegewerkt door de teams van het Parkgebouw, het Rijssens Museum en de Pelmolen Ter Horst.

Je kunt alles nog zo goed voorbereiden, maar het weer blijft altijd een onzekere factor. Vrijdag overdag was het weer niet zo geschikt, maar tegen de avond kaarde het op, waardoor velen toch de sprookjesachtige wandeling vanaf het Volkspark startten. Om het ergste donker wat tegen te gaan kregen de wandelaars een lichtgevende foamstaaf mee van de organisatie.

Het Parkgebouw, de vijver met fontein, het bronzen hert en de muziekkoepel waren ongewoon mooi aangelicht. De route voerde het publiek naar de Pelmolen waar ook de Enterse Zomp lag in bijzondere kleuren. Daarna liepen de wandelaars door het bos langs lichtjespaden terug naar kasteel de Oosterhof dat als een roze paleis tussen de bomen lag te schitteren.

In 'n Koffiehook van het brandweermuseum kon gepauzeerd worden onder het genot van een kop koffie of thee. Het brandweermuseum was gratis toegankelijk. In 'n Koffiehook was het druk en bijzonder gezellig. Ervaringen van de lichtwandeling werden uitgewisseld. Daarna werd het laatste stuk van de route gewandeld door de kasteeltuin en over de verlichte ophaalbrug weer terug naar het Parkgebouw.

Zaterdag was thema nostalgisch winkelen in het Rijssense stadshart. De Folkloregroep Riessen liep in vol ornaat door het centrum en leden van de Rijssens Revue liepen in klassieke kleding door de straat. Vrijwilligers van het Rijssens Museum vertoonden historische beelden in een tent voor het voormalige Trekpleisterpand.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 5 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 10 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 13 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 13 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 15 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41