Afbeelding

Uitgebreide Van Heelcollectie in Rijssens Museum geopend

Algemeen

RIJSSEN - De uitgebreide Van Heel kunstcollectie in het Rijssens Museum is vorige week woensdag en donderdag officieel opengesteld.

Woensdagmiddag konden sponsoren en organisatoren van Haringparty De Oosterhof zien en horen wat er met hun steun aan het Rijssens Museum gebeurd is en wat er nog op het programma staat. Ook burgemeester Arco Hofland en wethouder Bert Tijhof waren aanwezig. Evenals directeur Arnoud Odding van het Rijksmuseum Twenthe en conservator oude kunst Paul Knolle.

Odding bracht de felicitaties over van het Rijksmuseum Twenthe. "De uitbreiding van de Van Heelcollectie is een prachtig voorbeeld van de samenwerking tussen het Rijksmuseum Twenthe en het Rijssens Museum." Odding memoreerde dat de samenwerking tussen Rijssen en Enschede in feite al in 1967 is begonnen toen de Van Heelcollectie grotendeels in Enschede is ondergebracht omdat er toen geen mogelijkheden waren in Rijssen. "Heel mooi dat jullie er mee bezig gebleven zijn." Volgens Odding was het huidige resultaat een heel mooi tussenstation op weg naar een verdere uitbouw van de samenwerking waar ook de provincie en het HCO steeds meer betrokken bij raken.

Burgemeester Hofland toonde zich eveneens verheugd over het bereikte resultaat. "Het is heel bijzonder wat hier gebeurt, want de unieke nalatenschap van het echtpaar Van Heel aan de Rijssense gemeenschap legt nog altijd de link tussen de jute-industrie en de Rijssense bevolking. We zijn er trots op dat deze collectie hier ook tentoongesteld wordt." Voorzitter Jan Bakker van het Rijssens Museum wees erop dat vooral het moment van de uitbreiding op een uitstekend moment komt. "Rijssen viert dit jaar 775 stadsrechten en we zijn dit jaar ook toegetreden tot het Hanzeverbond." Bakker benadrukte de grote voordelen van onderlinge samenwerking tussen musea.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 4 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 9 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 12 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 14 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41