Afbeelding

Gerrit Dannenberg en Eric Brinks

Algemeen

RIJSSEN – In het kader van de themaweken 'Oold Riessen' presenteerden op een ludieke wijze en in het dialect Gerrit Dannenberg en Erik Brinks het onderwerp: 'Met 't water noarn 'n dokter'.

Het was weer gezellig druk deze avond in het dorpshuis. Het duurde niet lang voordat de twee de zaal aan het lachen hadden gekregen. Eric vertelde het verhaal van Dika die op een maandagmorgen naar de koster van de kerk ging met de vraag of ze het kunstgebit van haar man Gradus ook hadden gevonden tijdens de schoonmaak. Gelukkig konden ze haar geruststellen, het gebit was gevonden. "Maer" vroeg de koster "woerumme har ie Gradus zin gebit dan met noar de koarke num'n'? " "Det zal ik oe vertel'n" zei Dika. "Ik had det dinge 'n zeundagmoarn mear meteneumn, want aanders et Gradus mie alt vleis oet de panne."

Gedicht
Zo rolde het ene naar het andere verhaal door het dorpshuis, tot veel plezier van de bewoners van Maranatha. Zo ook het laatste gedicht wat werd voorgelezen. Een passage uit dit gedicht: "Ook hek nog ontstuekne koeze, de hele kiwwe gluijt miej en 'k heb zonne dikke kennebakke. K'hebt geveul dek t'r ne kweattel biej an hebbe. En dan krieg 'k hewige klopperieje in de dun-egge." Huize Maranatha dankt iedereen voor het bijdragen aan deze mooie avond.

Dick Tukkers. Foto: Arjan Baan

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 8 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 12 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 15 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 15 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 17 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41