Afbeelding

Veel zomeractiviteiten rond Rijssense Musea

Algemeen

RIJSSEN – In juli en augustus gonst het van de activiteiten rond kasteel de Oosterhof.

Aanstaande zaterdag begint al de zaterdagmorgenopenstelling en vanaf dinsdag 16 juli starten zes zomermuseumdagen met extra activiteiten van 11 tot 's middag 16 uur. Er zijn een drietal thema's die steeds twee keer terugkomen. Dinsdag 16 juli en dinsdag 6 augustus zijn de folkloredagen. Er zijn nostalgische handwasdemonstraties op het voorplein. Er is een mandenvlechter, houtsnijders en kunstschilders tonen hun hobby. Kinderen kunnen een eigen aquarel maken. Er is een midwinterhoornbouwer en er is een roofvogelshow.

Kameleon
Verder zijn er twee brandweerdagen op 23 juli en 13 augustus met medewerking van de Brandweer Twente (foto). Op 6 en 20 augustus zijn de Kameleondagen die gelieerd zijn aan expositie "De Kameleon blijft favoriet" in de wisselzaal van het kasteel. Tweelingen mogen gratis het museum in. "En met een beetje geluk is er een replica te zien van de echte Kameleon die in Kameleondorp Terherne vaart," zegt een woordvoerder van het Rijssens Museum. Overigens loopt nog altijd de kleurwedstrijd voor kinderen en in 'n Koffiehook kan op het grote scherm een Kameleonspel worden gespeeld.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 6 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 10 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 13 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 13 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 15 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41