Afbeelding

Reggesteyn obstacle run

Algemeen

RIJSSEN - Afgelopen week was het weer zover: de jaarlijkse Reggesteyn Obstacle Run (ROR). Dit jaarlijkse evenement werd georganiseerd door de commissie ROR van CSG Reggesteyn-Rijssen. Leerlingen renden, klommen, klauterden, sprongen en gleden over, op en door diverse obstakels als hooibalen, klimtoestellen, netten, autobanden en modder. Tijdens deze run telde niet alleen de individuele prestatie van de leerlingen; juist het samenwerken en het versterken van de groepsbinding waren belangrijke doelen op deze dag.

De leerlingen en medewerkers van het Reggesteyn hebben afgelopen dinsdag hun sportiviteit en doorzettingsvermogen getest. Reggesteyn organiseerde afgelopen woensdag de run voor leerlingen van de laatste twee groepen van het basisonderwijs in de regio. Op deze dag vertrokken om 09.40 uur de eerste leerlingen vanaf het schoolplein aan de Cattelaar, waarna de laatste leerlingen rond 16.00 uur finishten.

Parcours
De leerlingen en de deelnemende docenten hebben een parcours afgelegd van ongeveer zeven kilometer. Op dit parcours moesten zij meer dan twintig obstakels overwinnen, welke dit jaar was uitgebreid met nieuwe hindernissen om het spannend te houden voor de deelnemers.

Sponsoren
"Zonder de samenwerking met onze sponsoren, bedrijven, verenigingen en organisaties hadden we deze dag niet kunnen realiseren", is de mening van de ROR-commissie. "Het aantal deelnemers neemt elk jaar toe en de run is inmiddels een begrip in Rijssen en omgeving. Daar zijn we enorm trots op!"

Jumbo Rijssen
Jumbo Boomkamp en Jumbo Veeneslagen in Rijssen waren de hoofdsponsoren van de obstacle run. "Wij vonden het erg belangrijk dat kinderen in beweging komen. Helaas zitten zij veel binnen achter de computer, tablet en televisie. Maar juist voor hen is het belangrijk om lekker actief bezig te zijn en de natuur te ontdekken", vertelt Edwin Smit, bedrijfsleider van Jumbo Boomkamp. Edwin Smit en Kyra Wolters waren voor het Reggesteyn de contactpersonen van de twee Jumbo filialen. Zij hebben onder andere gezorgd voor vers drinkwater en voor een gezond stuk fruit. Jumbo Rijssen en Reggesteyn zijn erg trots op het resultaat dat ze dit jaar opnieuw hebben bereikt!

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 2 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 7 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 9 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 10 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 11 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41