Afbeelding

Dirk van Dijk prijst jonge Rijssense ondernemers

Algemeen

RIJSSEN - Dirk van Dijk (67) uit Genemuiden; oud-directeur basisschool vierde onlangs zijn 25-jarig jubileum als Overijssels Statenlid voor de SGP. Niet veel Statenleden halen zo'n jubileum. Hij is dan ook al 12 jaar de nestor die bij speciale gebeurtenissen namens de Staten het woord voert.

Een Genemuider van den bloede en vergroeid met de nijvere tapijtstad aan het Zwarte Water waar nog altijd onderlinge verbondenheid heerst. "Ik volgde de eerste twee jaar van de toenmalige kweekschool in Zwolle. Daar ging ik samen naartoe met Tiemen van Dalfsen en Gert van Leeuwen, die ik later in de gemeenteraad tegenkwam voor de PvdA en het CDA.

Hij was secretaris van de Overijsselse SGP-afdeling en zo kwam hij ook op de provinciale SGP-lijst terecht. "De SGP wilde altijd graag één Statenlid uit West- en één uit Oost-Overijssel. Dan hou je contact met beide gebieden. Enternaar Gerrit Morsink zat ruim 25 jaar geleden in de Staten en toen Henk Wolterink uit Rijssen wegens gezondheidsredenen moest stoppen, was ik aan de beurt. Met Gerrit Morsink, Jan Slagman en later Gert Harm ten Bolscher heb ik altijd bijzonder plezierig samengewerkt."

Van Dijk is blij dat zijn partij een gedeputeerde heeft mogen leveren in de persoon van Rijssenaar Gert Harm ten Bolscher. Een kwarteeuw Statenwerk heeft zijn waardering voor Overijssel vergroot. "Kijk toch eens goed om je heen wat we in Overijssel allemaal hebben. Als je ziet hoe hard daar gewerkt wordt. Kijk eens rond bij die agrariërs en op die bedrijventerreinen bij Staphorst, Rijssen en Zwartewaterland. Hoe innovatief vooral die jonge ondernemers daar bezig zijn, juist om onze samenleving zo goed mogelijk door te geven aan onze kinderen en kleinkinderen. Ja daar heb ik grote bewondering voor en daar kan ik van genieten."

Hij is intussen aan zijn vierde Commissaris van de Koning(in) toe en maakte vele debatten mee. Hij doet dat ook graag. "Veel debatten gaan over zakelijke onderwerpen, maar ook je diepste beweegredenen komen soms ter sprake bij gevoelig liggende zaken. Maar ik heb altijd kunnen zeggen wat gezegd moest worden. Ik heb ook ervaren dat je dan ook gesterkt wordt. Maar ik heb ook grote waardering voor al die mensen die zich inzetten voor de gemeenschap en dat doen ze allemaal vanuit hun eigen overtuiging. Ik heb daar veel waardering voor ook al ben ik het niet altijd met hen eens."

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 2 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 6 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 9 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 9 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 11 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41