Afbeelding
Foto: Gebruiker

Maak een kunstwerk of gedicht over 75 jaar vrijheid

Algemeen

RIJSSEN - Maak een kunstwerk over 75 jaar vrijheid en meld het aan bij het Rijssens Museum.

Het kunstwerk mag een schilderij zijn, beeld, tekening, aquarel, maar ook een zkv (zeer kort verhaal) of een gedicht. "Afhankelijk van wat er binnenkomt, bekijken wij hoe we dat het beste kunnen presenteren," zegt Gerrit Dannenberg van het Rijssens Museum.

Categorieën
Zoals het er nu naar uitziet, worden globaal genomen twee categorieën aangehouden: volwassenen en scholieren. "75 jaar Vrijheid is iets om bij stil te staan," aldus Dannenberg. "We moeten zuinig zijn op onze vrijheid en wie daar gedachten over heeft en die om kan zetten in een kunstwerk, die kan zich aanmelden bij ons. We willen er eigenlijk zo weinig mogelijk regels aan stellen, maar het zou wel mooi zijn dat we zo veel mogelijk kunstwerken kunnen tentoonstellen tijdens de expositie die we begin volgend jaar rond 4 en 5 mei willen houden. Dat betekent dat we liever geen al te grote creaties zien komen. De zaal voor onze wisselexposities is niet al te groot. Een mooie richtlijn voor een kunstwerk is dat het op een tafel geplaatst moet kunnen worden."

Aanmelden
Alle Rijssenaren mogen meedoen. "We hopen dat velen in de vakantie alvast na gaan denken over een mogelijke creatieve uiting. Als je zo ver bent en je weet dat je iets wilt maken, laat het ons dan tijdig weten, want dan kunnen wij alvast rekening houden met de benodigde ruimte. Om teleurstellingen te voorkomen is het van belang dat iedereen die ergens mee bezig is of iets van plan is, dat zo vroeg mogelijk aan ons door geeft. Dat kan op e-mailadres info@rijssensmuseum.nl onder vermelding van Kunstwerk WO2. Zet er een korte omschrijving in van wat je van plan bent."

Geschreven
Ook geschreven creaties zijn welkom. "Om het presenteerbaar te houden moeten we streng zijn. Vandaar ook dat verhalen niet langer dan 225 woorden mogen zijn en gedichten niet langer dan 14 regels. Overigens is ook muziek welkom. Als het maar gaat over de Tweede Wereldoorlog, de gevolgen daarvan, de bevrijding of 75 jaar vrede."

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 5 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 9 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 12 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 14 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41