Afbeelding

Dirk Jan Kraa en Dick Slagman verzorgen een samenzangavond voor zorgboerderij De Borkeld

Algemeen

RIJSSEN - De Rijssense organisten Dirk Jan Kraa en Dick Slagman verzorgen op zaterdag 2 november een samenzangavond in de hervormde Schildkerk. Het concert begint om 19.30 uur.

De opbrengst van de samenzangavond is bestemd voor Zorgboerderij De Borkeld. Beide organisten zullen organisten psalmen en gezangen ten gehore brengen. Naast veel samenzang vermeldt het programma een tweetal orgelsolo's van Kraa en Slagman.

Derde keer
Het is voor de derde keer dat Dirk Jan Kraa en Dick Slagman gezamenlijk een dergelijk concert verzorgen in de Schildkerk. De samenwerking ontstond nadat in 2015 werd besloten om samen een cd op de markt te brengen. Deze cd met improvisaties over psalmen vanuit de Grote kerk in Hasselt werd enthousiast ontvangen.

Harlingen
In 2017 volgde een cd die werd opgenomen in de grote kerk van Harlingen met psalmen en gezangen van diverse componisten. Deze cd werd destijds gepresenteerd in een goedgevulde Schildkerk. De cd werd ook verkocht en de opbrengst ervan ging ook toen naar de zorgboerderij. Het concert begint om 19.30 uur en duurt tot 20.30 uur. Iedereen van harte welkom. De toegang is gratis, maar wel is er een collecte en een verkooptafel met cd's van beide organisten.

 

 

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 1 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 6 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 9 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 9 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 11 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 23 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41