De BankGiro Loterij trakteerde De Zonnebloem Rijssen-Holten

RIJSSEN - De BankGiro Loterij bezorgt ouderen regelmatig een onvergetelijke dag door met de Museum Plus Bus naar een Nederlands Museum te gaan. De Zonnebloem Rijssen-Holten had zich succesvol aangemeld voor zo'n uitstapje en de dag naar het Fries Museum was zeer zeker geslaagd te noemen.

Er werd vroeg vertrokken vanuit Rijssen om vervolgens eerst naar Holten te gaan om ook daar enkele gasten op te halen. Vanaf daar ging een volle bus met gasten en begeleidende vrijwilligers naar Leeuwarden. Een behoorlijke afstand, maar iedereen had er zin in. De Museum Plus Bus is erg comfortabel en geschikt voor rolstoelgebruikers.

In het museum
In Het Fries Museum in Leeuwarden zijn er meerdere tentoonstelling, dus er is veel te zien. Zo is er een tentoonstelling over de woeste Vikingen, over de kunstenaar Eric Have met zijn internationale collega's en er is het indrukwekkend Verzetsmuseum. In kleine groepen en begeleid door gidsen werden de gasten meegezogen in kunst, cultuur en de geschiedenis. Daarna bleef voldoende tijd om de vele indrukken en ook de emotie over het oorlogsverleden rustig te verwerken. De gezamenlijke lunch en de comfortabele busreis met versnaperingen zorgden voor een gezellige sfeer. Chauffeur Jeroen was een fantastische en hulpvaardige gastheer van de BankGiro Loterij. Terug in Rijssen en Holten was de mening eenduidig. Het was een lange, maar erg geslaagde dag.

Meer berichten