Afbeelding

MIND Blue Monday Run 2020 R-E-W tegen depressies

Algemeen

RIJSSEN - Hardlopen houdt je fit! Veel mensen kampen met een depressie. Daarom organiseert Dare! van Ina Mennegat uit Enter de MIND Blue Monday Run 2020 in Rijssen-Enter-Wierden. "Een landelijk initiatief, waar we ons graag bij aansluiten," zegt Mennegat

Iedereen
Maandag 20 januari 2020 is het de zogenaamd meest depressieve dag van het jaar. Dan zullen voor de derde keer hardloopevenementen georganiseerd worden door mensen uit het hele land om aandacht te vragen voor de ernst van een depressie. Iedereen kan meedoen en een eigen hardloopgroep vormen. Het gaat niet om het winnen, maar om het samen aandacht te besteden aan depressie en wat dit voor impact op mensen en hun omgeving kan hebben.

Doel
"Met de MIND Blue Monday Run halen we geld op om psychische problemen te voorkomen en om mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen! Zo biedt MIND een online platform MIND Blue voor mensen met een depressie en kunnen mensen met hun hulpvragen bij MIND Korrelatie terecht." Waarom zou je aan een evenement als dit gaan meedoen?

Waarom
Voor jezelf natuurlijk! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen en bewegen depressieve klachten kunnen verminderen. Er is niet voor niets een speciale therapievorm: running therapy of wandeltherapie. Ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor MIND Blue. Meer info over de MIND Blue Monday Run Rijssen/Enter/Wierden op https://www.doemeemetmind.nl/team/mindful-run-enter-rijssen-wierden

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 7 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 11 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 14 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 14 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 16 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41