Afbeelding

Otto Zwolsman al 25 jaar dirigent van Jubilate

Algemeen

RIJSSEN - De heer Otto Zwolsman mocht recentelijk vieren dat hij 25 jaar dirigent is van het Jeugdkoor Jubilate van de Gereformeerde Gemeenten.

Volgens een woordvoerder van het bestuur van Jubilate is Otto Zwolsman een spontane en zeer betrokken dirigent. De kinderen van het koor gaan met plezier naar de repetitieavonden onder zijn leiding. En zelf is Otto Zwolsman, zelfs na al deze jaren, nog steeds enthousiast in de weer met het jeugdkoor. Het bestuur van Jubilate meende dan ook dat zij dit jubileum niet onopgemerkt voorbij konden laten gaan.

Samen met de kinderen van het jeugdkoor werd Otto Zwolsman tot zijn grote verrassing tijdens de repetitieavond opgewacht in de hal van de Noorderkerk met mooi versierde bogen en kreeg hij vervolgens een corsage opgespeld. Het koor zong de jubilaris een jubileumlied toe. Ondertussen moest de dirigent plaatsnemen onder op een huishoudtrap en allerlei opdrachten uitvoeren, waaronder het dirigeren van 'Vader Jacob', met zijn voeten. Een act waarbij hij met zijn voeten in een bak water belandde, tot grote hilariteit van de kinderen. Vervolgens werd de jubilerende dirigent bovenaan de trap voorzien van een aantal cadeaus en werden de kinderen getrakteerd op een lekkernij. Tijdens de kerstuitvoering werd er nogmaals aandacht besteed aan dit jubileum en werd bijgaande groepsfoto gemaakt. Het bestuur van Jubilate sprak de wens uit dat Otto Zwolsman nog vele jaren als dirigent bij het koor betrokken mag blijven.

Dick Tukkers

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 1 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 6 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 9 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 9 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 11 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 23 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41