RIJSSEN - Ds. E. de Mots nam zondagavond na 9 jaar afscheid van wijk 3 van hervormd Rijssen.
RIJSSEN - Ds. E. de Mots nam zondagavond na 9 jaar afscheid van wijk 3 van hervormd Rijssen.

Ds. De Mots vertrekt

Algemeen

RIJSSEN – Na negen jaar in Rijssen verlaat ds. E. de Mots de Rijssense Hervormde Gemeente.

Ds. De Mots vertrekt naar de Hervormde Gemeente van Ridderkerk, wijk Drievliet-Oostendam. Zondagavond hield hij zijn afscheidspreek in de Schildkerk over het thema “Tot Jezus heen, Zijn Woord alleen” naar aanleiding van Johannes 6.

Namens de andere predikanten dankte ds. W. Zuiderduin zijn vertrekkende collega. Ouderling G. Rutterkamp deed dat namens de kerkenraad van wijk 3. Hij typeerde ds. De Mots als een verbinder, voorman, voorganger en voorbijganger. De Mots zei na afloopt blij te zijn met deze biddende gemeente.” Hij sprak zijn waardering uit voor burgemeester A. Hofland die jaarlijks overlegt met de plaatselijke kerken. “Wat niemand lukte, lukte u wel: alle kerken aan één tafel.” De Mots zei soms schaamte te voelen voor het gescheiden optrekken van de Rijssense geloofsgemeenschappen. “Rond de Reformatieherdenking waren er tekenen van samenwerking. Een wolkje als eens manshand, maar misschien kan het een plas regen worden.”

Medewerkers
De Mots dankte zijn collega’s voor de goede onderlinge verstandhouding en de humor waardoor het mogelijk was elkaar op belangrijke zaken te bevragen zonder dat de band eronder leed.”
Ook dankte hij alle medewerkers binnen de kerkelijke gemeente die onmisbaar zijn voor de goede voortgang van het kerkelijk leven.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 4 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 9 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 12 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 12 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 13 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41