Afbeelding

Het donker tegemoet

Algemeen

HOLTEN - Op 6 augustus bent u van harte welkom om met de gidsen van het Natuurmuseum Holterberg mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21.00 uur en start bij het Natuurmuseum.

Via de Motieweg neemt de gids u mee naar de Heksenweg. De Motieweg dankt zijn naam aan de markante Holtense burgermeester baron van der Borch van Verwolde. De gids zal u er alles over vertellen. Bij de Heksenweg is het uitkijken geblazen. Het verhaal gaat dat hier vroeger heksen, zoals de angstaanjagende Old Minneke, leefden.

De tocht gaat verder door het Numendal. Dit dal is zo’n 50.000 jaar geleden ontstaan toen de ijsmassa’s die over Nederland kwamen begonnen te smelten. Een indrukwekkend stukje Holterberg. Wellicht laat een ree zich nog even zien of laat een bosuil van zich horen. En wie weet is de roep van een nachtzwaluw nog te horen op de heide. Kortom, een prachtige wandeling onder begeleiding van een ervaren gids die alles weet over de bijzondere natuur, het dierenleven en de sagen en mythen van de Holterberg.

Informatie
De wandeling start om 21.00 uur vanaf Natuurmuseum Holterberg. Deelname kost voor volwassenen 7,50 euro en voor kinderen 5,- euro. Dit is inclusief een drankje. Reserveren voor de tocht is verplicht en kan via telefoonnummer 0548-361979 of per e-mail naar info@museumholterberg.nl. Natuurmuseum Holterberg vindt u aan de Holterbergweg 12 in Holten. Meer informatie is te lezen op www.museumholterberg.nl

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 3 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 8 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 11 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 13 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41