Het donker tegemoet

HOLTEN - Op 6 augustus bent u van harte welkom om met de gidsen van het Natuurmuseum Holterberg mee te gaan op een tocht door de Holterberg, het donker tegemoet. De wandeling begint om 21.00 uur en start bij het Natuurmuseum.

Via de Motieweg neemt de gids u mee naar de Heksenweg. De Motieweg dankt zijn naam aan de markante Holtense burgermeester baron van der Borch van Verwolde. De gids zal u er alles over vertellen. Bij de Heksenweg is het uitkijken geblazen. Het verhaal gaat dat hier vroeger heksen, zoals de angstaanjagende Old Minneke, leefden.

De tocht gaat verder door het Numendal. Dit dal is zo’n 50.000 jaar geleden ontstaan toen de ijsmassa’s die over Nederland kwamen begonnen te smelten. Een indrukwekkend stukje Holterberg. Wellicht laat een ree zich nog even zien of laat een bosuil van zich horen. En wie weet is de roep van een nachtzwaluw nog te horen op de heide. Kortom, een prachtige wandeling onder begeleiding van een ervaren gids die alles weet over de bijzondere natuur, het dierenleven en de sagen en mythen van de Holterberg.

Informatie
De wandeling start om 21.00 uur vanaf Natuurmuseum Holterberg. Deelname kost voor volwassenen 7,50 euro en voor kinderen 5,- euro. Dit is inclusief een drankje. Reserveren voor de tocht is verplicht en kan via telefoonnummer 0548-361979 of per e-mail naar info@museumholterberg.nl. Natuurmuseum Holterberg vindt u aan de Holterbergweg 12 in Holten. Meer informatie is te lezen op www.museumholterberg.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker