Afbeelding
Foto: gemeente Rijssen-Holten

Rijssen-Holten op vinkentouw speciaal voortgezet onderwijs

Algemeen

RIJSSEN - Als het aan de gemeente ligt, worden ook pogingen gedaan om het voortgezet speciaal onderwijs binnen te halen.

CU-fractievoorzitter Jan Berkhoff bracht de kwestie onlangs ter sprake in de raadsvergadering. “Ons bereiken signalen dat het voortgezet speciaal onderwijs in Hellendoorn uit zijn voegen barst. Wat ons betreft is het een mooie gelegenheid om het aanbod van voortgezet onderwijs in Rijssen uit te breiden. Het zou een goede aanvulling zijn.”

Dicht bij huis
Onderwijswethouder Bert Tijhof (CU) heeft er wel oren naar. “We vinden het belangrijk dat kinderen zo dicht mogelijk hij huis onderwijs kunnen genieten. Het is inderdaad bekend hoe het er in Hellendoorn voorstaat. Binnen het samenwerkingsverband is sprake van ruimtegebrek, dus als wij daar iets in kunnen betekenen, moeten we die kans niet laten liggen,” aldus de wethouder. Volgens de wethouder is er ook geen sprake van concurrentie en “thuisnabij onderwijs is juist voor deze groep heel erg belangrijk, dus we bekijken wat mogelijk is.” Eerder werd vanuit de gemeenteraad niet direct laaiend enthousiast gereageerd op de zich aandienende kansen. CDA-fractievoorzitter Dieger ten Berge was in het verleden niet direct te porren voor actie op dit gebied, “maar een goed gesprek met de buren is nooit verkeerd en als daar uit blijkt dat er mogelijkheden zijn, bekijken we wat de volgende stappen zijn.”

Verbreding
Het onderwijsaanbod in Rijssen is de afgelopen jaren flink verbreed. Een en ander heeft vooral te maken met de positieve houding van de gemeente. Onderwijsinstellingen worden niet snel met lege handen weggestuurd.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 3 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 8 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 11 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 13 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41