RIJSSEN - Een lid van de Folkloregroep Riessen laat zien hoe met een wringer vroeger de kletsnatte was van het meeste vocht werd ontdaan.
RIJSSEN - Een lid van de Folkloregroep Riessen laat zien hoe met een wringer vroeger de kletsnatte was van het meeste vocht werd ontdaan. Foto: Albert Last

Folkloredagen deze zomer verplaatst naar de woensdag

Algemeen

RIJSSEN - De zomermuseumdagen zijn deze zomer niet meer op de dinsdagen. Ze zijn verplaatst naar de woensdag. Reden van de verplaatsing is een betere spreiding van activiteiten over de week. In eerdere jaren werd altijd rekening gehouden met de roofvogelshow van Gerrit Zandvoort in het Volkspark.

De roofvogels en de valkenier waren uiterst populair in de schilderachtige omgeving van het Volkspark. “Om die reden gingen wij altijd met onze zomermuseumdagen op de dinsdag zitten”, aldus een zegsman van het Rijssens Museum. “Het is niet aannemelijk dat mensen na de roofvogelshow nog een bezoek zouden brengen aan onze attracties.”
Nu het echtpaar Zandvoort gestopt is met de roofvogelshow, is er geen beletsel meer om midden in de week uitgebreide buitenactiviteiten te organiseren op het voorterrein van kasteel de Oosterhof. “We kunnen gelukkig weer rekenen op medewerking van de Folkoregroep Riessen die op onze folkloredagen laat zien hoe vroeger de mensen hun kleding wasten.” De folkloredagen staan gepland op woensdag 28 juli en woensdag 11 augustus.
Voor de kinderen is er het nodige vertier. Er is onder andere een springkussen. Voor de volwassenen zullen gratis films vertoond worden in het auditorium van het Koetshuis. Daar draaien van 11.00 tot 16.00 uur doorlopend films over Rijssen van vroeger en nu.

Het dak is dicht en dus kan er in het smalspoormuseum doorgewerkt worden.
Bouw van museum vordert gestaag 13 uur geleden
Afbeelding
Declan Trezise is de winnaar van de ronde van Overijssel 2024 14 uur geleden
SeniorWeb Ambassadeurs 2016
Workshop over het maken van een online reisdagboek 18 uur geleden
Het gaat om vier grote windturbines met een tiphoogte van 280 meter.
Inloopbijeenkomst over komst vier windturbines 21 uur geleden
Voor de 26e keer organiseert Volleybal Vereniging Holyoke uit Enter dit toernooi.
26e editie van het Datavisual Beachvolleybal toernooi in Enter 3 mei, 17:29
Foto: Iris Wessels Fotografie
Column: De gemiddelde werkdag 3 mei, 12:11
Kinderen konden zich bij de Oosterhoffair onder meer vermaken met het vangen van eendjes.
'Ik sta hier met een grote glimlach!' 3 mei, 09:41
Verspieders Express houdt drie activiteiten rondom de Nacht van Gebed.
Drieluik activiteiten rond de Nacht van Gebed van Verspieders Express 3 mei, 08:07