De route gaat dit jaar niet door, maar óm het Rijssense centrum. Met een langere route om de toeschouwers meer te spreiden in verband met de veiligheid.
De route gaat dit jaar niet door, maar óm het Rijssense centrum. Met een langere route om de toeschouwers meer te spreiden in verband met de veiligheid.

Aangepaste route intocht Sint

Algemeen

De intocht van Sinterklaas in Rijssen zal komende zaterdag iets anders verlopen dan gepland. De organisatie en gemeente wijzigen last-minute nog de route. Dit om de opzet hopelijk nog iets veiliger te maken.

RIJSSEN-HOLTEN - Het stijgende aantal coronabesmettingen en de aangescherpte coronamaatregelen zijn ook voor gemeenten en organisatoren weer even een uitdaging. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid wilde uiteraard liever geen totaalverbod instellen op de Sinterklaas-intochten in het land, waardoor het aan de gemeenten en organisatoren zelf is om dit feest op een veilige manier te laten verlopen. Veel organisatoren kiezen voor de opzet met een wat langere optochtroute zonder samenkomst buiten op één vaste plek. Door bezoekers wat meer te spreiden over een optochtroute moet het makkelijker worden om elkaar de ruimte geven. In Rijssen gaat Sinterklaas zaterdag niet meer door het centrum maar óm het centrum. Ook zijn de start bij de Rozengaarde een het eindpunt bij het Sinthuis op het Schild uit het programma gehaald. Sinterklaas begint om 13.00 uur aan zijn route vanaf de Oranjestraat, bij Koers Oost rechtsaf, via de Walstraat richting het Hoge Wal plein, hier steekt men de Huttenwal in richting de Rabobank en van daar rechtsaf de Watermolen in, waar de optocht eindigt rond 14.00 uur.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 5 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 10 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 13 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 13 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 15 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41