Leger des Heils is nog opzoek naar collectanten

De jaarlijkse collecteweek van het Leger des Heils is van 28 november tot en met 4 december. Er worden nog collectanten gezocht in Rijssen-Holten.

RIJSSEN-HOLTEN - Met de hulp van vrijwilligers organiseert het Leger des Heils op buurtniveau activiteiten om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.
Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers; bedoeld voor de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Op steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.
“Doel is om mensen uit een sociaal isolement te halen of dit isolement te voorkomen. Zeker voor mensen met minder bestedingsruimte is zo’n locatie vaak echt een vangnet. In deze buurthuiskamers kunnen buurtbewoners elkaar leren kennen, waardoor gewerkt wordt aan hun sociale netwerk en bovendien de buurt wordt versterkt”, laat het Leger des Heils weten.
Een deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils houdt daarom een collecteweek van 28 november tot en met 4 december. “De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig.” Aanmelden als collectant kan via www.legerdesheils.nl/word-collectevrijwilliger

Meer berichten
 
Auto zoeker