Afbeelding

Emotionele klim op Alpe d’Huez

Algemeen

HOLTEN - “Het wordt heel bijzonder én erg emotioneel”, denkt Elsbeth Deijk. Met een groepje, waaronder haar zwager Edwin Landeweerd en Feike Huisman, gaat ze donderdag 2 juni de Alpe d’Huez trotseren tijdens het evenement Alpe d’Huzes. Een klim van 14 kilometer, met stijgingen van 5 tot 15 procent. Duizenden deelnemers doen eraan mee en lopen of fietsen de berg tot zes keer op en af. Feike probeert het op de fiets en Elsbeth gaat met haar zwager en enkele vrienden lopen. “Ik heb er erg veel zin in!” Er gaan bekenden en familie mee om de sportievelingen aan te moedigen. 

Dat ze deze uitdaging aangaat, heeft een reden. Een jaar geleden overleed op 4 mei haar zus Renske aan kanker. “De bedoeling was om al in 2020 mee te doen om zo geld op te halen voor het KWF kankerfonds”, legt Elsbeth uit. Alles was al zo goed als geregeld. “Nog net voor de lockdown hebben we een benefietavond in Markelo kunnen houden.” Maar daarna gooide corona roet in het eten en ging het niet door. Renske was op dat moment al ziek, maar wilde graag mee voor de support. Helaas mocht dit niet zo zijn. 

Ook het jaar erop kwam corona om de hoek kijken. Maar nu hoopt Elsbeth toch haar doel te bereiken. Ook al is ze net bevallen van haar dochter Saar en aan het herstellen van de keizersnee. “Hopelijk ben ik dan fit genoeg. Vóór de bevalling heb ik nog wel kunnen trainen, dus de basisconditie is er. Als ik goed ben hersteld, wil ik een aantal keren gaan oefenen op de Holterberg.” 

Eind maart werd in café Bie Toontje tijdens een benefietavond een bedrag van bijna 7.000 euro op de cheque gezet. “Persoonlijk heb ik een bedrag van 4.696 euro binnengehaald.” 

Ze hoopt de finish te halen. “Daar ga ik wel van uit”, zegt ze verzekerd. “Je mag er twaalf uur over doen, dus dat moet wel lukken.” Ze is in elk geval goed uitgerust met een waterrugzak, goede schoenen en kleding. “Ik heb daarnaast nog nordic walking-stokken te leen gekregen.”

Wie Elsbeth wil steunen, kan terecht op haar donatiepagina: bit.ly/ElsbethDeijk

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 6 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 10 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 13 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 13 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 15 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41