Van links naar recht organisator Guido Meinders, veiligmeester Henk Keizer, Salah Said en Hans Raanhuis (Wensambulance Oost-Nederland), organisator Hans Bloemendaal, presentatrice Sandy Nijhuis.
Van links naar recht organisator Guido Meinders, veiligmeester Henk Keizer, Salah Said en Hans Raanhuis (Wensambulance Oost-Nederland), organisator Hans Bloemendaal, presentatrice Sandy Nijhuis. (Foto: Studio 81 Rijssen)

Landelijk record Haringparty Rijssen

RIJSSEN - De vijfde editie van de Rijssense Haringparty de Oosterhof is onlangs een groot succes geworden met een recordopbrengst voor het goede doel. Onder perfecte weersomstandigheden ging op de schilderachtige locatie van Havezate de Oosterhof de Rijssense haringparty van start.

Het initiatief van dit liefdadigheidsevenement werd enkele jaren geleden genomen door de Rijssense ondernemers Hans Bloemendaal van Bloemendaal in Vorm en Guido Meinders van restaurant Brodshoes. Haringparty de Oosterhof is inmiddels een bekend fenomeen in de regio. Om de sfeer te bewaken is ervoor gekozen om er een besloten feest van te maken.

Omdenkers

“Op die manier blijft het overzichtelijk en kunnen deelnemers in een persoonlijke sfeer zich met elkaar verstaan en het goede doel het  jaar weloverwogen ondersteunen,” aldus Bloemendaal. Er waren zo’n 300 gasten, vooral ondernemers uit Rijssen, Holten en Enter. Volgens Bloemendaal zijn ze te typeren als  aanvoerders, verschilmakers, omdenkers en kartrekkers.

Wensambulance

Het goede doel dit jaar, stichting Wensambulance Oost Nederland, sprak de gevers dusdanig aan dat het in eerste instantie al een recordbedrag opleverde van ruim 160.000 euro. “Met gezonde spanning werd er enthousiast door velen geboden op het vaatje haring en de veilingmeester Henk Keizer sloeg hem af 25.000 euro.” Jessica Heutink bood het hoogste bedrag en motiveerde deze aankoop met een bevlogen speech over Wensambulance Oost-Nederland en haar voorzitter Salah Said. 

Vrije giften

Na de veiling kwam een grote hoeveelheid vrije giften op gang. De eindcheque was al uitgeschreven en het bedrag moest een keer verbeterd worden en vervolgens nog enkele keren. De giften bleven binnenstromen. Het definitieve bedrag kon niet meer op de foto komen, maar is uiteindelijk 164.500 euro geworden. De lokale ondernemers blijken niet alleen aan winsten en omzetten te denken, wat bleek uit de grote hoeveelheid vrije giften. Het totaalbedrag is een landelijk record.

Vertrouwen

Namens de organisatie feliciteert Bloemendaal de Wensambulance Oost-Nederland van harte met het prachtige bedrag. “Dat zal zeker goed besteed worden. Guido Meinders en ik bedanken de sponsoren voor hun vertrouwen en ondersteuning van dit event. We kijken nu al weer uit naar de editie van volgend jaar.” De Stichting Wensambulance bezorgt mensen met een terminale ziekte of ernstige aandoening een onvergetelijke dag door met hen op pad te gaan door voor passend vervoer te zorgen. Met de begeleiders worden deze mensen in het zonnetje gezet zodat ze even hun ziekte vergeten. 

Meer berichten
 
Auto zoeker