Afbeelding

Holterbergtoer gaat buiten de gangbare wegen

Sport

HOLTEN - De Holterbergtoer, georganiseerd door de Wielervereniging Holten, is inmiddels een van de bekende wielerklassiekers van Nederland. Misschien is er met de editie van 2024 een nieuwe traditie gestart... Afgelopen zondag, 7 april, deed een deelneemster mee aan de Holterbergtoer op een step, en dat op de 100 kilometer-route!

Bij aankomst in Holten begon de zon al vroeg te schijnen voor de deelnemers, die vanuit alle hoeken van Nederland waren gekomen om mee te doen. De stralende gezichten bij aankomst spraken boekdelen. Veelgehoorde opmerkingen waren: “wat is het hier rondom Holten prachtig om te fietsen”, “het is bij ons zo druk met fietsers” en “wij zitten in het vlakke land en kunnen nauwelijks heuvels oefenen.”

“Met dit soort reacties krijg je als organiserende commissie veel positieve energie. Natuurlijk is het enorm veel werk om dit evenement met een klein team te organiseren. Vooral omdat we dit jaar de start en finish voor het eerst vanuit het eigen clubhuis organiseerden met eigen catering en vrijwillige barmedewerkers. Mede dankzij het mooie weer was onze eigen stek een schot in de roos. Deelnemers konden op het terras nagenieten van de tocht met een drankje, soep of broodje. Muziek en de live uitzending Parijs-Roubaix maakte het geheel een compleet wielerevenement. Alle vrijwilligers, velen die voor dag en dauw opstonden, zijn we zeer dankbaar”, aldus Esther Mulder.

Het was dit jaar dus niet uitsluitend een wielerevenement met een deelneemster die de 100 kilometer-route met de step heeft afgelegd. Tussen alle wielrenners was de stepster een bijzondere verschijning en ontving alom veel respect om de route, afwisselend met één been, af te leggen. Carianne: “Ik ben me aan het voorbereiden op een meerdaagse tocht in Tsjechië. Deze route met alle hoogteverschillen is een prachtige oefening om het stijgen en vooral het dalen te oefenen.”

“Als aan het einde van de dag de appeltaarten bij de horecagelegenheden op de route uitverkocht zijn, de soeppannen leeg zijn en de laatste routebordjes zijn opgehaald, kan de Holterbergtoer van 2024 zeker als een groot succes worden beschouwd!”, aldus de organisatie.

Een tenue van FC Twente en deelname aan het eindtoernooi zijn enkele van de te winnen prijzen.
Straathoekwerk doet mee aan de FC Twente Cup 12 uur geleden
Edwin en Marc Burggraaff van Tip Top Design. "Schuifwanden voor de berging en zwevende wandmeubels zijn op dit moment populair.”
Sterk in maken kast en schuifwand 18 uur geleden
Afbeelding
Julia Seppenwoolde wint Johan Knaap Games 800m 20 uur geleden
Mango Mobility Almelo is specialist op het gebied van mobiliteitsproducten. Ontdek het brede assortiment in de showroom.
Mango Almelo viert 12,5-jarig jubileum 22 uur geleden
Afbeelding
Meikeverrit weer een groot succes FOTO'S 24 mei, 17:49
Emmens: "Help mee om de plannen van het windpark Vletgaarsmaten af te blazen."
Verontrust over komst grote windturbines 24 mei, 16:06
Afbeelding
Kennis & Inspiratiesessie voor Ondernemers 24 mei, 15:46
Henk Nijkamp (CDA): “Wat ons betreft moeten er op deze plek helemaal geen windmolens komen! Ze staan te dicht bij woonwijk De Liesen en de nieuwbouw van scholengemeenschap De Waerdenborch.”
Nijkamp: windplan op pauze zetten? 24 mei, 13:42