Afbeelding

Wielervereniging Holten trapt het seizoen af

Sport

HOLTEN - De wielervereniging trapte op woensdag 27 maart het voorjaarsseizoen af met de Algemene Leden Vergadering met een nieuw bestuur. 

Dat het voorjaarsseizoen nu wordt afgetrapt, betekent niet dat er in de wintermaanden niets gebeurd is. Zo hebben velen leden meegewerkt aan het laten slagen van de Beemd en bergtoer afgelopen januari. Daarnaast is er een groep aan het werk met de basiseisen sociale veiligheid vanuit de NOC NSF. De vereniging wil namelijk een veilige omgeving bieden voor alle leden.

Waar het binnen de vereniging natuurlijk allemaal om draait is het fietsen zelf, op de weg, gravel en in het bos. Nu het langer licht blijft, kan er ook ‘s avonds weer gefietst worden. Naast de race- en MTB-groepen gaat er ook een gravelgroep van start. Voorzitter Erik Huzen geeft aan dat de vereniging al nieuwe leden heeft mogen verwelkomen, maar dat liefhebbers uit Holten en omgeving zich nog steeds mogen aansluiten. Er mag natuurlijk eerst een aantal keren vrijblijvend meegefietst worden. Wielervereniging Holten heeft verschillende fietsgroepen, van A tot en met D, voor zowel de snelle racers als de recreatieve racefietser. De laatstgenoemde fietsgroep gaat van start op initiatief van Ria Nijland-Groteboer. “Ik merkte  dat er binnen de verenging een groeiende groep is die gewoon lekker met elkaar wil race fietsen om vooral te genieten van de omgeving en niet veel op heeft met gemiddelde snelheden.” De D groep fietst op de dinsdag en start om 19.00 vanaf het honk aan de Aaltinksweg 1b.

Het eerstvolgende evenement van Wielervereniging Holten is de Holterbergtoer op zondag 7 april met volledig bewegwijzerde routes van 60, 100 en 150 kilometer door heuvelachtig terrein. Ook junioren zijn van harte welkom. Tot 16 jaar is deelname (onder begeleiding van een ouder) zelfs gratis. Inschrijven is mogelijk op www.fietssport.nl/toertochten/55217/holterbergtoer.

Afbeelding
Standplaats weer schoon achterlaten 9 uur geleden
Afbeelding
Column: Goede voetstand is de basis om goed te bewegen 11 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de veelzijdigheid van polo's 13 uur geleden
Her en der wordt nog gewerkt om de buitenkant van zwembad De Koerbelt klaar te krijgen. Zodat binnen enkele weken het buitenbad open kan.
Laatste hand aan zwembad Koerbelt 17 uur geleden
Niels Schutte in actie. Uiteindelijk werd Niels derde in zijn klasse.
Spektakel tijdens Trekkertrek Holten 14 mei, 11:31
Spits René Koezen scoorde twee belangrijke doelpunten. (Foto: xChar)
SC Lutten overmeesterd door s.v. Rijssen in spannende wedstrijd 13 mei, 19:54
De Bijenbeweging Overijssel zet zich in voor de bescherming van wilde bijen en hommels. (Foto: Landschap Overijssel)
Scholen voor bijen zoekt gastdocenten in Rijssen-Holten 13 mei, 17:58
Afbeelding
Ervaar ook eens het OV 13 mei, 16:30