CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof zei grote waarde te hechten aan de paasvuurtraditie, maar wilde er geen wedstrijdje-houden-van-de-boake van maken.
CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof zei grote waarde te hechten aan de paasvuurtraditie, maar wilde er geen wedstrijdje-houden-van-de-boake van maken. Foto: jan Joost

Politiek heeft zorgen om paasvuren en landbouw

Algemeen

RIJSSEN - De steeds strengere stikstofregels kunnen een bedreiging vormen voor het voortbestaan van de paasvuurtraditie op het platteland. Dat de politiek zich daar grote zorgen om maakt, bleek tijdens de laatste raadsvergadering. 

Gemeentebelang en CDA dienden daarom een motie waarin Burgemeester en Wethouders werden opgeroepen alles te doen om de paasvuurtraditie op het platteland overeind te houden.

CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof vond het niet goed dat partijen er een wedstrijdje van maken wie de boake het hoogst in het vaandel heeft staan. College en gemeenteraad hebben al dit soort tradities hoog in het vaandel staan. SGP-fractievoorzitter André Scheppink zei paasvuren belangrijk te vinden, “maar het mag niet ten koste gaan van de bedrijfsvoering op het platteland.” Scheppink zei de landbouwbelangen nog nét iets belangrijker dan paasvuren te vinden. 

Burgemeester Arco Hofland zei dat iedereen sympathie heeft voor paasvuren. “We hebben al contact gehad met de organisatoren. Ze moeten wellicht kleiner worden, maar ze kunnen doorgaan.” GB en CDA waren ervan overtuigd dat het College zijn best doet en trokken daarop de motie in.

Excelsior'31 speelt 8 maart tegen Morado CF.
Futsallers Excelsior'31 nipt ten onder tegen Sportclub Olympic 16 uur geleden
Afbeelding
Eerste kievitsei van Overijssel gevonden 18 uur geleden
Doelpuntenmakers Mike Jansen en Mark Breukink finetunen hun offensieve tactiek.
Positie in competitieklassement s.v. Rijssen verstevigd na winst 20 uur geleden
Afbeelding
Gemengd koor Cantica houdt een Paaszangavond in Holten 3 mrt, 18:26
Afbeelding
Taxatiemorgen in Stadshotel Rijssen 2 mrt, 18:07
Afbeelding
Expositie "Gli Affetti" in de Nagelhoutzaal 2 mrt, 12:48
The Clarks gaven al vele optredens in binnen- en buitenland. Op vrijdag 5 april staan zij op het podium bij Lucky!
Brommers kiek'n bie Lucky met The Clarks en Annet op 5 april 1 mrt, 20:07
De combinatie Justin Keuben en Dion Rietman tijdens de training in Spanje (eigen foto).
Dion Rietman gaat voor wereldtitel zijspancross 1 mrt, 18:01