CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof zei grote waarde te hechten aan de paasvuurtraditie, maar wilde er geen wedstrijdje-houden-van-de-boake van maken.
CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof zei grote waarde te hechten aan de paasvuurtraditie, maar wilde er geen wedstrijdje-houden-van-de-boake van maken. Foto: jan Joost

Politiek heeft zorgen om paasvuren en landbouw

Algemeen

RIJSSEN - De steeds strengere stikstofregels kunnen een bedreiging vormen voor het voortbestaan van de paasvuurtraditie op het platteland. Dat de politiek zich daar grote zorgen om maakt, bleek tijdens de laatste raadsvergadering. 

Gemeentebelang en CDA dienden daarom een motie waarin Burgemeester en Wethouders werden opgeroepen alles te doen om de paasvuurtraditie op het platteland overeind te houden.

CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof vond het niet goed dat partijen er een wedstrijdje van maken wie de boake het hoogst in het vaandel heeft staan. College en gemeenteraad hebben al dit soort tradities hoog in het vaandel staan. SGP-fractievoorzitter André Scheppink zei paasvuren belangrijk te vinden, “maar het mag niet ten koste gaan van de bedrijfsvoering op het platteland.” Scheppink zei de landbouwbelangen nog nét iets belangrijker dan paasvuren te vinden. 

Burgemeester Arco Hofland zei dat iedereen sympathie heeft voor paasvuren. “We hebben al contact gehad met de organisatoren. Ze moeten wellicht kleiner worden, maar ze kunnen doorgaan.” GB en CDA waren ervan overtuigd dat het College zijn best doet en trokken daarop de motie in.

Afbeelding
De Lantaarn op stoom met The Doors Undercoversessie 43 minuten geleden
Afbeelding
Fundatie-Fusion in het Kulturhus in Holten 1 uur geleden
Afbeelding
FC Twente pakt thuis 2-0 zege tegen FC Utrecht 25 jan, 12:27
Afbeelding
Zaalvoetballers Excelsior'31 onderuit bij koploper ZVV Ede 24 jan, 18:40
Afbeelding
Scrum brengt folkmuziek naar Rijssen 23 jan, 19:32
Afbeelding
Julia Seppenwoolde derde op NK Indoor Junioren D 600m 23 jan, 10:49
Afbeelding
Groen licht voor nieuwbouw ING-bank 23 jan, 07:48
Afbeelding
Apotheek Rijssen Noord opent maandag 23 januari haar deuren 22 jan, 20:08