CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof zei grote waarde te hechten aan de paasvuurtraditie, maar wilde er geen wedstrijdje-houden-van-de-boake van maken.
CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof zei grote waarde te hechten aan de paasvuurtraditie, maar wilde er geen wedstrijdje-houden-van-de-boake van maken. Foto: jan Joost

Politiek heeft zorgen om paasvuren en landbouw

Algemeen

RIJSSEN - De steeds strengere stikstofregels kunnen een bedreiging vormen voor het voortbestaan van de paasvuurtraditie op het platteland. Dat de politiek zich daar grote zorgen om maakt, bleek tijdens de laatste raadsvergadering. 

Gemeentebelang en CDA dienden daarom een motie waarin Burgemeester en Wethouders werden opgeroepen alles te doen om de paasvuurtraditie op het platteland overeind te houden.

CU-fractievoorzitter Frederike Hulshof vond het niet goed dat partijen er een wedstrijdje van maken wie de boake het hoogst in het vaandel heeft staan. College en gemeenteraad hebben al dit soort tradities hoog in het vaandel staan. SGP-fractievoorzitter André Scheppink zei paasvuren belangrijk te vinden, “maar het mag niet ten koste gaan van de bedrijfsvoering op het platteland.” Scheppink zei de landbouwbelangen nog nét iets belangrijker dan paasvuren te vinden. 

Burgemeester Arco Hofland zei dat iedereen sympathie heeft voor paasvuren. “We hebben al contact gehad met de organisatoren. Ze moeten wellicht kleiner worden, maar ze kunnen doorgaan.” GB en CDA waren ervan overtuigd dat het College zijn best doet en trokken daarop de motie in.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 13 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 20 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 22 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41