Afbeelding

Crea-Club schenkt bedrag aan dagvoorziening Carintreggeland De Piet

Algemeen

ENTER/WIERDEN - Dagvoorziening Carintreggeland, gevestigd bij Zorgboerderij De Piet aan de Voorbroeksweg 3 in Enter (buurtschap Ypelo), heeft op maandag 16 januari een cheque ter waarde van 800 euro ontvangen van de Crea-Club Wierden. Medewerker Roelien van Leussen van Carintreggeland De Piet was blij verrast en nam de cheque dankbaar in ontvangst van Gerry Veldhuizen namens de Crea-Club Wierden. De deelnemers komen één of meerdere dagen bij De Piet. Zij komen met name uit Wierden, Rijssen, Enter en Almelo. “Onze wens is om een TV met virtuele fietsroutes aan te schaffen, dus dit geschonken bedrag komt goed van pas. De hometrainer waarop dit kan worden aangesloten is er al wel”, meent Van Leussen.

Kleine kunstwerkjes

De Crea-Club Wierden bestaat uit een groep van acht dames uit respectievelijk Wierden en Almelo. Zij maken al heel wat jaren de mooiste kaarten zoals felicitatie- en beterschapskaarten, kerstkaarten en kaarten voor andere gelegenheden. Dit zijn kleurrijke kleine kunstwerkjes met veel knip- en plakwerk om een reliëf op de kaarten te krijgen. Tevens staan er op veel kaarten mooie borduursels. De start van deze club vond plaats in 2003 door een paar dames van de groep die allemaal lid waren van hetzelfde zangkoor. “In het begin maakten we alleen kerstkaarten en verkochten deze om de kas van ons koor te spekken. Gaandeweg kwam er steeds meer vraag naar andersoortige kaarten en toen zijn we daarmee aan de slag gegaan”, aldus Veldhuizen.

Samen knutselen

“We komen ongeveer één keer per maand op een maandagmorgen bij mij thuis om te knutselen. De materialen worden uit onze gemeenschappelijke pot betaald. We overleggen wie wat doet aangaande het knip-, plak- en borduurwerk op de kaarten en een ieder neemt wat materiaal mee om thuis verder aan de kaarten te werken”, aldus Veldhuizen. Het blijkt dat de één liever knipt en plakt en de ander juist liever borduurt. De verkoop is ook vanuit huis. “Afgelopen jaar kocht een kennis van mij die in Canada woont vijftig kaarten en deed er nog een donatie extra bij. Dat is natuurlijk heel fijn. En een kennis uit Amerika kocht een aantal geborduurde kaarten. En we hebben voor Kerst zelfs vijfhonderd kerstkaarten verkocht.”

Kosten

De 3-D kaarten kosten 1 euro per stuk en de geborduurde kaarten 1,20 euro. Voor meer informatie over het aanschaffen van leuke kaarten voor allerlei gelegenheden: Gerry Veldhuizen, tel. 0546-571153 of Jannie Hakvoort, tel. 0546-577773. Zie ook de Facebookpagina van de CreaClub Wierden.

Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 22 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56