Afbeelding

Fundatie-Fusion in het Kulturhus in Holten

Algemeen

HOLTEN - In de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten is nog tot en met 25 februari een tentoonstelling te zien die bestaat uit een aantal werken uit de Nagelhoutcollectie en een aantal daaraan gerelateerde werken van Museum de Fundatie in Zwolle. 

In deze FUNDATIEfusion zijn werken samengebracht van bekende kunstenaars als Marius Bauer, Stien Eelsingh, Leo Gestel, Raoul Martinez, Dirk Nijland, John Rädecker, Jan Sluijters en Jan Voerman.

Dokter Nagelhout (1901-1975), toenmalig huisarts in Holten, is de grondlegger van de Nagelhoutcollectie. Hij verzamelde niet alleen schilderijen en beelden voor zichzelf, maar hij wilde ook dat anderen van zijn kunst konden genieten. Mede daarom doneerde zijn weduwe Coba in 1991 de 70 schilderijen en 3 beelden aan de toenmalige gemeente Holten onder de voorwaarde dat de verzameling in Holten moest blijven. De in 2000 opgerichte Stichting Collectie Nagelhout beheert de collectie.

De tentoonstelling kan gratis worden bezichtigd op maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. 

De Nagelhoutzaal is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen, maar is voor bezoekers die slecht ter been zijn wel bereikbaar via een traplift.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 1 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 6 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 8 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 9 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 10 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 23 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41