Afbeelding

Martin Luther Kingdiensten gaan door

Algemeen

RIJSSEN - De Martin Luther Kingdiensten spreken zoveel mensen en kerken aan dat er besloten is om er een extra jaar aan vast te plakken. Momenteel toert deze speciale kerkdienst rondom de Amerikaanse dominee door Oost-Nederland. Op zaterdag 18 februari is deze speciale kerkdienst in de RK Dionysiuskerk aan de Rozengaarde in Rijssen. Dienst begint om 19.00 uur

“Het thema van racisme en rassenscheiding is nog steeds actueel, we hopen met deze dienst veel mensen te bereiken om de boodschap van Martin Luther King te laten horen”, aldus Erna Brok namens de RK kerk. Aanvankelijk zou deze reeks van kerkdiensten in maart dit jaar stoppen maar er komt een vervolg om op nog meer plaatsen en in nog meer kerken dit bijzondere verhaal te kunnen vertellen. 

Charismatische uitstraling

De MLK-band en The King Singers zorgen voor de muzikale omlijsting van eigen liederen maar ook de samenzang. Ds. Arjen van der Spek vertelt episodes uit het leven van Martin Luther King en er zijn beelden van enkele speeches op de beamer. Een eigen lichtinstallatie zorgt voor extra dimensie bij deze memorial. Tevens wordt stil gestaan bij hoogtepunten en dieptepunten uit Kings leven. De baptistendominee ging in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw voorop in de geweldloze strijd tegen discriminatie en racisme. Zijn verbale en retorische vaardigheden en charismatische uitstraling leverden hem veel roem op. Helaas had hij ook vijanden. Op 4 april 1968 (slechts 39 jaar oud) werd hij vermoord, terwijl hij op een balkon stond van een motel in Memphis. 

Impact

In november vond er al zo’n dienst plaats in de Ontmoetingskerk van Rijssen. Arjen van der Berg, zanger in het koor staat versteld van de impact van deze speciale diensten. “We hebben deze dienst nu dertien keer mogen uitvoeren in verschillende kerken door Nederland en overal zit het vol. Nadat Dagblad Trouw er op ‘Martin Luther King Day’ een paginabreed artikel aan wijdde, werden we overstelpt met aanvragen van kerken uit heel Nederland. Momenteel zijn we aan het inventariseren en aan het plannen voor extra Martin Luther Kingdiensten voor dit najaar en het voorjaar van 2024. Dit jaar is het 55 jaar geleden dat hij is vermoord maar nog steeds is er geen gelijkheid voor iedereen.” Brok: “De boodschap blijft helaas actueel en is daarom zeker de moeite waard om te blijven herhalen.” 

themarchofmartin.nl

Afbeelding
Afbeelding
Jaarlijkse kerstmarkt bij de Mensingboerderij 12 uur geleden
Afbeelding
Koor Jong van Hart geeft twee concerten 18 uur geleden
Afbeelding
Aan de wandel na de kerstdagen 22 uur geleden
Afbeelding
'Op een dag lees ik voor uit mijn eigen boek' 8 dec., 19:52
Afbeelding
s.v. Rijssen boekt in eigen huis zege op Hardenberg '85 8 dec., 17:52
Afbeelding
Rotaryclub zamelt 7000 euro in voor 't Leijerweerd 8 dec., 11:51
Afbeelding
Adventszangavond 8 dec., 10:02
Afbeelding
Holtens station weer bij de tijd 8 dec., 07:56