Wim Kwakernaak geeft een lezing in Kulturhus Holten.
Wim Kwakernaak geeft een lezing in Kulturhus Holten.

Lezing Wim Kwakernaak: ‘Kwaliteit in de Kunst’

Algemeen

HOLTEN - Beeldend kunstenaar Wim Kwakernaak geeft maandag 20 maart de lezing ‘Kwaliteit in de Kunst’ in Kulturhus Holten. Kwakernaak legt uit waarom het ene kunstwerk kippenvel bezorgt maar een ander kunstwerk juist niet.

Als geen ander weet Kwakernaak uit te leggen waarom het ene kunstwerk boeiend is, maar een vergelijkbaar kunstwerk juist minder.

Dat heeft volgens Kwakernaak zeker te maken met persoonlijke smaak, maar het zit ook in kwaliteitsverschillen die te herkennen én benoemen zijn. Kwaliteitsbeleving is een bedenkelijk onderwerp, maar Kwakernaak schroomt niet de vinger op de zere plek te leggen.

Kwakernaak: “Aan de hand van een aantal vergelijkingen hoop ik het publiek duidelijk te maken waarom sommige kunstwerken je raken en je voor andere hooguit een zekere waardering kunt opbrengen. En dat allemaal op mijn geheel eigen en enthousiaste wijze. Oftewel een avond vol beleving.”

Kwakernaak geeft de lezing op uitnodiging van Stichting Kunst en Cultuur Holten. De lezing begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 12,50 euro, donateurs betalen 10 euro. Bestellen kan via www.kulturhusholten.nl De entree is inclusief een gratis pauzedrankje of na afloop van een lezing zonder pauze. Het Kulturhus Holten is aan de Smidsbelt 6.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 13 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 17 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 20 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 20 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 22 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41