Erna Brinks schildert in de Hobbyboerderieje een edelhert op linnen doek.
Erna Brinks schildert in de Hobbyboerderieje een edelhert op linnen doek.

Van elkaar leren bij HobbyKunstRijssen

Algemeen

RIJSSEN - Er hangt een gezellige sfeer deze dinsdagavond in De Hobbyboerderieje in Rijssen. Zo’n tiental leden van HobbyKunstRijssen zijn druk in de weer met het maken van een schilderij, er is iemand bezig met houtsnijden en een paar mensen met glasfusing. Een aantal komt hier al heel wat jaartjes en anderen zijn hier nog maar net begonnen. Zo ook Erna Brinks (61) uit Rijssen. 

“Schilderen doe ik al wel wat langer, want voorheen ging ik altijd naar Henk Mulder in Holten. Maar die stopte er mee”, vertelt Erna. “Maar toen had je ook nog de coronatijd dat je niks kon doen en nu ben ik sinds september lid van HobbyKunstRijssen.”

Ideetjes opdoen

Het bevalt Erna prima. “Het is gezellig om met meer mensen bezig te zijn en je kunt elkaar tips geven en ideetjes opdoen.” Zelf schildert ze het liefst met olieverf. “Ik vind het prettig werken en de overgang met kleuren is heel mooi. Het duurt wel wat langer voordat deze verf droog is.” Momenteel is zij bezig met het schilderij met de naam ‘’The Monarch of the Glen’ dat volgens haar een vrij bekend schilderij is van een edelhert met een prachtig berglandschap op de achtergrond. “Dieren schilderen met een landelijke achtergrond vind ik wel mooi, maar puur alleen landschappen is weer niet zo mijn ding. Ik houd ook wel van stillevens en portretten.” Erna zoekt de voorbeelden veelal via internet op en geeft er vervolgens haar eigen draai aan. Het is wel de bedoeling dat de leden hun eigen materiaal meenemen. Zij kunnen dit hier eventueel wel laten liggen zodat ze het niet steeds heen en weer hoeven te slepen.

Materialen

Deze schildering van het edelhert is op linnen doek maar Erna vertelt dat je bijvoorbeeld ook kunt kiezen uit een doek van katoen of bijvoorbeeld een paneel. “Een linnen doek is wat duurder dan katoen maar wel mooier en een paneel is ook vrij prijzig en dat is heel glad. Dat geeft weer een ander effect. Ook de keuze van penselen is volgens haar heel belangrijk om een goed schilderij neer te kunnen zetten. Waarom Erna schilderen leuk vindt? “Het geeft rust in je hoofd, het is lekker ontspannen werken. Zeker hier op deze locatie want thuis komt er vaak niet van. Dan moet je weer zoveel ander dingen doen”, lacht ze. Ze vindt het wel leuk om thuis met haar kleinkinderen te schilderen. “Dan teken ik wat op een doek zodat zij dit kunnen inkleuren met verf en dan zijn ze best trots op hun werk.” Erna kan het hobbyisten zeker aanraden om in de Hobbyboerderieje te komen schilderen. Er is keuze uit meerder dagdelen. Voor meer informatie, ook aangaande kosten: hobbykunstrijssen.nl

Afbeelding
Zomerserie orgelconcerten in de Schildkerk 27 mei, 17:49
Afbeelding
H. Dionysiuskerk is open tijdens Open Kerkendag 27 mei, 07:55
Afbeelding
s.v. Rijssen met 2-0 onderuit in wedstrijd tegen RSKV Bornerbroek 26 mei, 19:53
Afbeelding
Oproep voor 'krakersrellen' van zwembad De Koerbelt 26 mei, 17:55
Afbeelding
Geslaagd weekend voor SVOD turnsters in België 26 mei, 15:54
Afbeelding
Canon Rijssense kerken staat online 26 mei, 11:50
Afbeelding
'Ons Vermaak' houdt jeugdviswedstrijden 26 mei, 09:50
Afbeelding
Hele buurt wil lindebomen Haarstraat juist kappen 26 mei, 08:03