Afbeelding

Gehandicapte ruiters welkom!

Sport

De Stichting Paardrijden Gehandicapten (http://www.spgrijssen-holten.nl/) heeft de thuisbasis op Manege Snorrewind in Markelo. Op woensdag- en zaterdagmiddag worden SPG lessen door speciaal hiervoor opgeleide instructeurs gegeven.

Met name op de woensdagmiddag is er nog plek, deelnemers hoeven niet te kunnen rijden. Op zowel de woensdag- als zaterdagmiddag zijn ook nieuwe vrijwilligers van harte welkom om mee te lopen tijdens de lessen. Je hoeft niet te kunnen rijden maar niet bang zijn voor paarden.
De SPG ruiters worden intensief begeleid door één of meerdere vrijwilligers die naast het paard en of de ruiter meelopen. Wanneer nodig worden ruiters zelfs door vrijwilligers geholpen, die achter de ruiter op het paard plaatsnemen. Er zijn op de manege onder andere een opstapbrug, takellift en aangepaste manegeletterplaatjes. In kleine lesgroepen wordt er buiten gereden, worden er op het paard gymnastiek geoefend en worden er op niveau dressuuroefeningen en spelletjes gedaan. Ook organiseert Manege Snorrewind in samenwerking met de SPG aangepaste wedstrijden, die met veel plezier gereden worden.
Paardrijden geeft gehandicapten niet alleen de mogelijkheid met dieren bezig te zijn, ze oefenen ook met intermenselijke contacten. Het versterkt hun gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde. Daarbij stimuleert het ademhaling, spierkracht, reactievermogen, concentratie en doorzettingsvermogen. En uiteraard is het bijzonder goed voor conditie en bloedsomloop.
De stichting ontvangt uit diverse bronnen financiële steun. Dit geeft de mogelijkheid om de kosten voor de deelnemende ruiters laag te houden. Iedereen met een beperking is tijdens de SPG-lessen van harte welkom om eens te komen kijken of te ervaren hoe het voelt op een paardenrug.

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 3 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 6 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 6 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 8 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 20 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 22 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 25 apr, 12:20