Collecte voor slechtziende kinderen in Rijssen-Holten

RIJSSEN-HOLTEN - Nederland telt naar schatting 350.000 mensen die blind of slechtziend zijn. Dit heeft in de praktijk grote gevolgen; weinig of niets kunnen zien vormt soms een belemmering. Maar met de juiste ondersteuning en hulpmiddelen is er zeer veel mogelijk.

Om dit te ondersteunen zal de Vereniging Bartiméus Sonneheerdt weer haar jaarlijkse collecte houden. Deze wordt in Rijssen en Holten gehouden van 16 tot en met 21 oktober. De opbrengst komt dan ten goede aan projecten voor blinde of slechtziende kinderen. Er wordt nu gezocht naar collectanten.

Hard nodig
Blinde en slechtziende kinderen hebben deze steun hard nodig om net als ieder ander kind te kunnen leren, spelen en sporten. "Tachtig procent van de informatie die je binnenkrijgt, komt binnen via je ogen, stel je voor dat je dat moet missen…", zo schetst Bert van Leeuwen, ambassadeur van Bartiméus Sonneheerdt: "Dat maakt concrete hulp zo belangrijk en daarvoor maakt Bartiméus Sonneheerdt zich sterk."

Vrijwilligers
In Rijssen en Holten gaat een team enthousiaste plaatsgenoten met de collectebus langs de deuren. Nieuwe vrijwilligers om het collecteteam te versterken zijn van harte welkom. U kunt zich direct aanmelden bij Leonie Tadema, ltadema@steunbartimeus.nl of 06-18467107. Meer informatie: steunBartimeus.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker