Afbeelding

Dit weekend in Rijssen-Holten

Algemeen

RIJSSEN - Welke activiteiten staan voor dit weekend op het programma?

Zaterdag
Rijssens Leemspoor. Aan de voet van de Rijsserberg, ligt een traject van een smalspoor waar zo'n 100 jaar geleden de steenfabrieken hun grondstof op vervoerden. U kunt dit spoor bezichtigen en er een ritje op maken. U kunt zowel bij de loods aan de Markeloseweg 78b als bij het station De Koerbelt aan de Arend Baanstraat in Rijssen vertrekken. 13.00-16.00 uur.

Ook zaterdag: HRFSTWND is een concertserie waarin de beste blaasmuziekensembles van Nederland zich presenteren. 20.00 uur. € 16,50. Toegangsbewijzen voor alle theatervoorstellingen kunnen gekocht worden via www.parkgebouw.nl of aan de kassa van het Parkgebouw. Parkgebouw, Oosterhofweg 49, Rijssen.

Teunis Novon ATB-tour. Een prachtige MTB tocht met keuze uit 25 of 45 km door de prachtige omgeving rondom Rijssen. De tocht wordt georganiseerd door Tourclub Rijssen. www.tourclubrijssen.nl. Start tussen 8.30-9.30 uur. Start/finish Sportpark De Koerbelt, Arend Baanstraat 102, Rijssen.

Kruidenhuis De Vlo. Elke zaterdag is Kruidenhuis De Vlo geopend voor verkoop van kruiden en kruidenplanten en na bestelling groente van het land. Een rondleiding over het biologisch bedrijf is mogelijk. 12.00-16.00 uur. Drostendijk 2, Rijssen.

Zondag:
Een leuke herfstwandeling. Weer of geen weer, ieder jaar organiseren de Vrienden van het Hoolterpad in de herfstmaand oktober een nieuwe wandeling over onbekende voetpaden. Afstand 10 of 15 km. Vertrek tussen 9.00-14.00 uur vanaf Camping "De Holterberg", Reebokkenweg 8, Holten.

Demonstratie prepareren. Vandaag komt preparateur Jentay van Grevenhof demonstreren hoe een dier opgezet wordt. 13.00-17.00 uur. Het museum is geopend vanaf 11.00 uur. Natuurmuseum Holterberg, Holterbergweg 12, Holten.

Paddenstoelendag. Met IVN-gidsen op zoek naar paddenstoelen. Kinderen kunnen paddenstoelexpert worden. Er is een tentoonstelling, er zijn kleurplaten en wandelingen. Deze wandelingen hebben verschillende afstanden. U kunt meedoen aan de ochtendwandelingen om 11.00 uur of kiezen voor de middagwandelingen van 14.00 uur. Deelname is gratis.

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 4 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 6 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 7 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 8 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 21 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 22 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 25 apr, 12:20