Afbeelding

Sponsorgeld CSG voor Stichting Evenmens

Algemeen

RIJSSEN - Leerlingen van het CSG Reggesteyn in Rijssen hebben in totaal 4.750 euro geschonken aan Stichting Evenmens. De oorsprong hiervan is de theatervoorstelling die zij begin dit jaar te zien kregen over het thema jonge mantelzorgers.

De voorstelling had het doel om leerlingen en hun docenten te informeren over hoe je leven kan zijn als je vaak rekening moet houden met je broertje met autisme, thuis het huishouden runt omdat je moeder chronisch vermoeid is of je bijvoorbeeld weer niet kunt afspreken met je vrienden omdat je moet oppassen op je broertje want je vader ligt opnieuw in het ziekenhuis. Er zijn veel tieners die wat betekenen voor een ander. De jongeren die extra taken hebben thuis omdat zij opgroeien met een familielid die extra zorg nodig heeft door ziekte, een beperking of verslaving horen bij de groep jonge mantelzorgers. De stichting Evenmens vindt het dan ook van groot belang dat er voor jonge mantelzorgers meer aandacht is, meer begrip herkenning en erkenning om problemen nu en in de toekomst te voorkomen. Na afloop van dit informatieve traject in januari, heeft de Goede Doelen Commissie van Reggesteyn besloten dat ze dit als school graag willen ondersteunen met de zogeheten 'Goede Doelen Actie' in juli. Deze actie is gekoppeld aan de Reggesteyn Obstacle Run (ROR), die op dinsdag 4 juli jongstleden gehouden werd. De leerlingen die meededen aan deze ROR konden zich laten sponsoren. In totaal is 4.750 euro opgehaald.

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 11 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 13 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 17 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 19 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 20 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54