Afbeelding

Buitencentrum verwelkomt 150.000 bezoekers

Algemeen

NIJVERDAL - Het Buitencentrum van de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal heeft afgelopen weekend een mooie mijlpaal bereikt. Zaterdag 15 december verwelkomden zij de 150.000-ste bezoeker van dit jaar.

Het is de eerste keer in het bestaan van het Buitencentrum dat er in een jaar meer dan 150.000 bezoekers kwamen. De familie Van der Ven uit Zwolle werd als 150.000-ste bezoeker dan ook in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een pakket met vogelvoederproducten. De familie Van der Ven komt vaker in het Buitencentrum en wilde nog even genieten van het mooie winterweer. Met elkaar volgen zij het kabouter-pad.

Andere plek
Ooit stond het bezoekerscentrum bij het uitzichtpunt Noetselerberg. In 1995 is het bezoekerscentrum verplaatst naar de huidige plaats aan de Grotestraat in Nijverdal. Inmiddels al weer bijna vijf jaar geleden is het verbouwde Buitencentrum met Sterrenwacht en restaurant werd geopend. Een bezoek aan het BuitenCentrum is ook meer dan de moeite waard! Het
Buitencentrum is hét vertrekpunt voor een dag naar buiten. De Sallandse Heuvelrug biedt bergen van avontuur en natuur voor iedereen. Geniet van de on- Nederlandse vergezichten over de golvende heidevelden en de uitgestrekte bossen tussen Hellendoorn en Holten. In het verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Beleef rust, ruimte en reliëf.

Afbeelding
De Nationale Molendag 21 minuten geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 12 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 18 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 20 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 21 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00