Afbeelding

Grandioze nieuwjaarsconcerten van Rijssens Mannenkoor

Algemeen

RIJSSEN - In een tot de laatste plaats bezet parkgebouw in Rijssen trakteerde het Rijssens Mannenkoor het publiek op vrijdag en genodigden (sponsoren, bestuurders van zusterverenigingen, familie en vrienden en een afvaardiging van het gemeentebestuur) op zaterdag op een nieuwjaarsconcert.

Beide nieuwjaarsconcerten stonden onder leiding van de deze avond afscheidnemende interim-dirigent Wout Ligterink. Dat deze interim-dirigent de vrijheid had gekregen om deze concerten in te vullen en samen te stellen, bleek duidelijk uit het aangeboden programma. Behalve de Medley van Veen was er een Wiener Melange van Weense liederen wat het koor een langdurige staande ovatie opleverde. Ook voor bariton Ard Kamphuis was er veel waardering, zowel voor zijn optreden met het koor als zijn individuele bijdrage aan deze bijzondere avonden. Het optreden van de overige musici bestaande uit Jan Lenselink op de vleugel en Andre Pouwer met de synthesizer, waren weer zoals we de afgelopen jaren gewend waren, klasse! Een uitstekende aanvulling bij het optreden van het koor en bovengenoemde musici was het optreden van een uitstekend spelend koperensemble. Bijna aan het einde van het Nieuwjaarsconcert voor genodigden op zaterdag 6 januari, werd er door het koor afscheid genomen van interim-dirigent Wout Ligterink. Hij gaf sinds juli 2017 leiding aan het Rijssens Mannenkoor. Voorzitter Gert Jan Klein Legtenberg bedankt namens het koor de interim-dirigent en sprak zijn waardering uit voor het feit dat deze op zo'n korte termijn zich eigen had gemaakt met het koor en haar leden. Hij bood Wout Ligterink als FC Twente fan dan ook een FC Twente vlag met bijbehorende vlaggenstok aan onder applaus van de aanwezigen. De voorzitter memoreerde dat de samenwerking met Ligterink zal worden voortgezet als 'noabers' tijdens het gezamenlijk optreden van het muziekspektakel ''Rijssen zet de toon'' op 8 juni bij het parkgebouw. Vervolgens werd aan de aanwezigen de nieuwe dirigent van het Rijssens Mannenkoor voorgesteld; Jaap Kramer. Dat de bezoekers deze avond buitengewoon gewaardeerd hadden bleek uit hun reacties aan het eind van dit zeer bijzondere nieuwjaarsconcert. De met humor gevulde presentatie van het programma was in handen van Johan Abbink van de Rijssens Revue.
Dick Tukkers

Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 6 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 7 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 12 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 13 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 14 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00
Pawel zorgde voor veel dreiging voorin en zorgde met zijn goal voor de ommekeer in de wedstrijd.
S.v. Rijssen zet indrukwekkende winstreeks voort tegen Avereest 23 apr, 19:54