Afbeelding

Diamanten huwelijksfeest

Algemeen

RIJSSEN - Op dinsdag 17 april is het 60 jaar geleden dat Dieks Borkent (82) en Dieka Borkent-Beldman (83) elkaar het jawoord gaven in het oude gemeentehuis op het Schild in Rijssen, na een verkeringstijd van ruim zes en een half jaar.

Het jonge stel, 16 en 17 jaar oud, ontmoette elkaar voor het eerst op de in Rijssen meest gebruikelijke wijze, namelijk op het Volkpark. Ze liepen daar rondjes om de 'buunder'. Het stel kende elkaar niet, hoewel ze beiden in Rijssen woonachtig waren. Volgens Dieks was het 'liefde' op het eerste gezicht. Het pasgetrouwde stel ging inwonen bij de vader en de oom van Dieka die op de hoek van de Markeloseweg/Esstraat woonden. Op dit adres woonde het echtpaar 44 jaren. Sinds het jaar 2002 woont het echtpaar op het adres Wijnand Zeeuwstraat 76 bij Eltheto. Hier wonen ze met een fraai uitzicht op de omgeving, uitstekend!

Uitbreiding van de familie
Tijdens hun huwelijk werd het echtpaar verblijd met de geboorte van vijf kinderen, waarvan er vier in Rijssen wonen en één dochter van het echtpaar woont met haar gezin in Kinderdijk. Inmiddels is de familie uitgebreid met twintig kleinkinderen en negentien achterkleinkinderen. Het echtpaar is nog redelijk gezond, al word het lopen wat minder. Ze fietsen alle twee nog en Dieka verzorgt nog steeds haar eigen huishouding, al is het met een dag hulp in de week. Dieks was 12 jaar werkzaam bij de Koninklijke Stoomweverij in Nijverdal en 23 jaar bij n' Stoom in Rijssen. Dieka verzorgde naast haar eigen huishouding ook nog eens de huishouding van haar vader en haar oom die in hetzelfde huis, maar wel apart woonden. Dieks heeft nog lang na afloop van zijn werk bij n'Stoom veel kluswerk verricht van allerlei aard op bouwkundig gebied. Als hobby speelt hij nu regelmatig op zijn mooie orgel. Dieka las en puzzelde veel in haar schaarse vrije tijd en ze vindt dat nog steeds leuk. En met hun talrijke kroost worden regelmatig verjaardagen en dergelijke gevierd, dus vervelen doet het echtpaar zich niet. Het echtpaar is bijzonder dankbaar dat ze deze hoogtijdag samen met hun nageslacht mogen beleven.

Feest
Op zaterdag 21 april gaan ze samen met hun nakomelingen, buren en kennissen dit heugelijke feit herdenken, met een bijeenkomst in de Poort van Twente aan de Enterstraat in Rijssen, ze verwachten daarbij meer dan honderd gasten. Ter gelegenheid van deze mijlpaal in hum leven kwam wethouder Jan Aanstoot op woensdag 18 april bij het echtpaar thuis om de felicitaties over te brengen namens de gemeente Rijssen-Holten.
Dick Tukkers

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 9 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 14 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 17 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 17 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 19 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41