Afbeelding

Fair Trade centraal bij Wereldwinkel Rijssen

Algemeen

RIJSSEN - 12 mei is een fairtrade feestje: gratis schminken en wat lekkers. Deze week wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor eerlijke handel. Eerlijke handel streeft naar een onafhankelijk bestaan van de producent.

Dit zijn niet alleen de koffie- of cacaoboeren, maar ook de kunstenaar die fraaie beelden maakt of decoratieve wandversiering en vazen. ?De richtlijnen voor de eerlijke handel worden nauwlettend nageleefd en gecontroleerd. Zo werken de werknemers in een veilige omgeving en ontvangen zij een leefbaar loon. Wordt er geen kinderarbeid getolereerd. Materialen waarmee wordt gewerkt bestaan uit natuurlijke of gerecyclede grondstoffen. Bedrijfjes die volgens de fairtrade richtlijnen werken, kunnen rekenen op ondersteuning in hun bedrijfsvoering. Veelal worden per regio ook gezondheids- of schoolprojecten ondersteund. ?Bij de Wereldwinkel zijn deze artikelen verkrijgbaar die volgens de fairtrade richtlijnen zijn vervaardigd. En door een aankoop van een fairtrade artikel, worden dus deze producenten ondersteund. Om deze dag extra feestelijk te maken mogen kinderen zich op zaterdag 12 mei gratis komen laten schminken.

Mooie prijzen
De heer Nieuwenhuis kan inmiddels genieten van fairtrade artikelen. Hij was de winnaar van de delicatessenmand die op de Oranjefair werd verloot. En mevrouw De Laat is de gelukkige winnaar van de grote haan. Deze trok veel bekijks op de fair en er waren veel gegadigden die de haan graag wilde hebben. Mevrouw De Laat weet er een goede bestemming en een mooie plek voor. Alleen kan zij er nog niet van genieten omdat zij in 's Hertogenbosch woont. Maar binnenkort komt ze weer naar Rijssen en zal ze de grote haan meenemen. Een mooie herinnering aan Rijssen.

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 7 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 2 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 4 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 23 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren