Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

PvdA tegen afwijzen kinderpardon

Algemeen

RIJSSEN – Het zogenaamde kinderpardon voor vluchtelingenkinderen die al jaren in Nederland wonen, wordt te vaak afgewezen.

Dat vindt de PvdA-Rijssen-Holten. Daarom diende fractievoorzitter Rob Meijerink in de laatste raadsvergadering een motie in. Meijerink wilde vanuit de gemeenteraad van Rijssen-Holten een krachtig nee laten horen tegen het té vaak afwijzen van het kinderpardon. Volgens Meijerink worden de criteria te strak toegepast waardoor bijna geen enkel kind, dat in Nederland geworteld is, hier kan blijven. Hierdoor ontstaan vaak hartverscheurende situaties. Kinderen die hier al jaren wonen, hier zijn opgegroeid, onderwijs hebben genoten, worden uitgewezen en naar landen waarvan ze niet eens de taal spreken. Meijerink stelde voor om met andere gemeenteraden waarin ook over deze kwestie is gesproken Den Haag laten weten hoe we er in de gemeenteraden over denken. D66-voorman Herman Klein Velderman gaf de motie van Meijerink zijn onvoorwaardelijke steun. SGP-fractievoorzitter André Scheppink was het inhoudelijk eens met Meijerink, maar wilde het protest niet in de vorm van een gemeenteraadsmotie gieten. "Dit moeten we rechtstreeks neerleggen bij de collega's van de Tweede Kamer. CU en CDA dachten er ook zo over. De VVD wilde de motie niet steunen. VVD-fractievoorzitter Frans Noordam zei onvoldoende zicht te hebben op wat er werkelijk aan de hand is.

Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 4 minuten geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 1 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 14 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 15 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 20 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 21 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 22 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39