Afbeelding

Metamorfose fietsenstallingen rondom NS-Station

Algemeen

RIJSSEN - De fietsenstallingen bij het station in Rijssen hebben een metamorfose ondergaan, nadat vorig jaar waren maar liefs 69 procent van de gebruikers van mening was dat de fietsenstallingen bij het Station in Rijssen kon worden aangemerkt als de slechtste fietsenstalling van Nederland.

Dit negatieve oordeel kwam voornamelijk voort uit de mening van studenten en forensen die van de trein of bus gebruik maakten, en hun fiets stalden nabij het NS-station. Maar anno mei 2018 ziet de nieuwe fietsenstalling bij het NS-station er als een zonnetje uit en kan nu wedijveren met de beste fietsenstallingen bij de stations in Nederland.

Drie locaties
De fietsenstallingen bestaan uit drie onderdelen locatie Boomkamp (176 plaatsen) is reeds in gebruik, evenals de locatie Dannenberg (192 plaatsen) De locatie Molenstalweg met 912 plaatsen, is bijna gereed. Op deze locatie verrijzen 12 fietskluizen en 8 OV fietsmogelijkheden. Ook komen er plaatsen voor fietsen die niet in de normale stalling geplaatst kunnen worden. Ook het huren van een OV-fiets behoort straks tot de mogelijkheid. De kosten voor de realisering van deze fietsenstallingen zijn geraamd op ongeveer 1,3 miljoen euro. Prorail betaalt 50% van de kosten evenals de gemeente Rijssen-Holten die echter in het kader van het ketenmobiliteit 200.000 euro terug ontvangt van de Provincie Overijssel.
Dick Tukkers

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 44 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 5 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 18 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje gisteren
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren