Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Donateursdag Twentse Erven op 't Ribbert in Ootmarsum

Algemeen

OOTMARSUM – De Stichting Twentse Erven organiseert haar jaarlijkse donateursdag op zaterdag 30 juni 2018 in de gemeente Dinkelland. Alle donateurs zijn van harte welkom maar ook alle belangstellenden die het Twentse boerenhuis en het Twentse landschap een warm hart toedragen.

De donateursdag is op het erve 't Ribbert aan de Vasserweg 16 in Ootmarsum. De gedeeltelijk gerestaureerde boerderij met houten topgevel ligt midden op een prachtige es ten noorden van de Vasserweg

De ontvangst is vanaf 10.30 uur met een kop koffie of thee. Om 11.00 uur vertelt buurtgids Philip Heitkamp over zijn ervaringen tijdens het bouwhistorisch onderzoek en de restauratie van de boer-derij en het Kippenhok.

Daarna vertelt Henk Robben, als voorzitter van de Stichting Twentse Erven en secretaris van de Mr. W.J. Engels van Bevervoordefonds, over de relatie tussen de familie Van Bevervoorde en de familie Veneklaas op 't Ribbert. Daarna is er een rondleiding over het erf door de familie Veneklaas.

Omstreeks één uur is de lunch. Hierna verzorgt stadsgids Auke Oosten een lezing over de boerderijen in en rond Ootmarsum. Om 15.00 uur wordt de donateursdag afgesloten met een drankje. Aanmelden kan via de website van Twentse Erven: www.twentse-erven.nl of een berichtje sturen aan info@twentse erven.nl

Deelname voor donateurs van de stichting Twentse Erven is gratis en wie zich ter plekke opgeeft ook. Een donateursschap kost 25 euro per jaar. Wie geen donateur wil worden, maar toch wil deelnemen, betaalt 5 euro. Meer informatie over de stichting Twentse Erven, zie de website: www.twentse-erven.nl.

Boerderij 't Ribbert dateert uit 1750 en wordt bewoond door Erwin Veneklaas met zijn vrouw Simone en hun drie kinderen. De boerderij wordt al honderd jaar en vier generaties gepacht door de familie Veneklaas. Het erf is één van de vijf boerderijen in eigendom van het Mr. W.J. Engels van Beverfordefonds. De boerderij is een Rijksmonument en in 2006 gerestaureerd en gerenoveerd. Toch is het een modern agrarisch bedrijf met een ligboxenstal en melkrobot voor 100 koeien waar de zonnepanelen op het dak liggen. De voormalige kippenschuur is nu een gastenverblijf.

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 1 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 3 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 22 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 23 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super gisteren