Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Staal, steen, ziel en Zen in Wierden bij Tolg'Art

Algemeen

Wierden – Voor de Midzomer-Expositie van Galerie Tolg'Art hebben Johannes en Jannie Dollen voor een opmerkelijke combinatie van kunst en kunstenaars gezorgd.

De expositie wordt zaterdag 23 juni geopend om 14.00 uur. De kunstenaars Rens Hoekstra, Laura Rominu en Marja van Elsberg zijn daarbij aanwezig.

Aanraken
Marja van Elsberg (1942) komt uit Almelo en is opgeleid aan de AKI in Enschede. Ze zoekt altijd naar de relatie tussen het gebouwontwerp en wat er ín het gebouw wordt gedaan. Marja van Elsberg doet aan veel kunstvormen: beelden van staal, hardsteen en marmer, muzikaal gezaagd natuursteen, loden beeldjes, ingekleurde pentekeningen, figuren van draad of dunne staalplaat, klei, papier enzovoort. De stenen beelden zijn stevig gevormd en vrágen om aangeraakt te worden. Haar kunstwerken onderstrepen altijd de functie van de openbare ruimtes en gebouwen waarin ze in staan.

Emoties
Rens Hoekstra (1952), geboren in Beetsterzwaag, woont en werkt in het Friese watersportdorp Akkrum. Van jongs af aan schildert ze om in contact te komen met de essentie van de wereld. Haar schilderijen spreken aan: landschappen, mensen en dieren in alle soorten omgevingen. Haar werk is figuratief maar geabstraheerd en kleuren vol expressie. Forse penseelstreken geven de schilderijen dynamiek, maar ze staan als een huis. De inspiratie komt uit het dagelijkse leven of haar eigen fantasie. Het werk heeft vaak lichaams- en gezichtsuitdrukkingen van mens en dier als thema.

Zen on the sea
Corina Laura Rominu (1986) is geboren in Alexandria in Roemenië. Ze is opgeleid op de Kunstacademie in Boekarest en leerde hierna fresco's schilderen en Byzantijnse iconen. Corina gaf workshops in Maastricht en omgeving en exposeerden regelmatig in diverse galeries. In Wierden gaf ze al jaren de succesvolle cursus "realistisch portret schilderen" en workshops "abstract schilderen". Met het werk van nu en de serie "Ik wil Zen zijn" neemt ze je mee in de atmosfeer van haar eigen theorie hoe je Zen kunt blijven op de golven van het leven. De serie "Zen on the sea" is daar een vertaling van in olieverf op doek. Krachtig vertaalt ze haar ideeën en inspiraties naar vorm en kleur met een groten kwast en natuurlijk ook het paletmes.
De expositie loopt tot en met 29 juli aanstaande.

Afbeelding
De Nationale Molendag 28 minuten geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 13 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 14 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 19 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 20 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 21 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00