Afbeelding
Foto: Gerrit Dannenberg

Wethouder opent Gamecourt Fruytier

Algemeen

RIJSSEN - Donderdagmiddag heeft onderwijswethouder Bert Tijhof het Gamecourt van de Fruytierscholengemeenschap aan de Stroekeld officieel geopend.

Directeur mevrouw D. Voortman van de Rijssense Fruytiervestiging is heel erg blij met de realisatie van het zogenaamde Gamecourt dat al enige tijd geleden is gerealiseerd. "Er wordt nu al goed gebruik van gemaakt in tussenuren, maar ook na schooltijd, door leerlingen en andere sportievelingen uit de buurt. Een mooi moment om het Gamecourt samen met de leerlingen te openen."

Sportief
Onderwijswethouder Tijhof (uiterst rechts op de foto) riep de jongeren op om vooral ook sportief bezig te zijn. "Het is superbelangrijk voor je eigen ontwikkeling en je gezondheid. Het is ook ontspannend, want met sporten kun je mooi je hoofd leegmaken." De wethouder riep de docenten op hun leerlingen vooral ook in hun sportieve gedrag te volgen. "Doe je jasje uit en sport mee!" leek hij te zeggen tegen teamleider Van Reenen, die met zijn jasje aan op de achtergrond lachend toekeek.

Weerbaar
Docent bewegingsonderwijs Arie Jansen (uiterst links) was het helemaal eens met de wethouder. Docent bewegingsonderwijs Dick ten Bolscher (tweede van rechts) zei dat jongeren graag in beweging zijn. "Maar het is ook nuttig, want door sporten en bewegen word je weerbaar. Het is goed voor je gezondheid en je zit lekkerder in je vel. Het Gamecourt is een mooie eerste stap om dit mogelijk te maken," aldus Ten Bolscher.

Multibal
De leerlingen van R1HVb en R1KTa hadden een doel afgeplakt met een tekening. Met een trefzekere pass plaatste de wethouder de bal in het doel, waarmee de opening een feit was. Aansluitend vond er een multi-baltoernooi plaats. De leerlingen van de Fruytier maken in hun vrije uren veel gebruik van het nieuwe Gamecourt. Ook de jeugd uit de wijk is veel op het Gamecourt te vinden. "Dat is ook de bedoeling," legde Voortman uit, "want we willen graag bijdragen aan het verhogen van de aantrekkelijkheid van de buurt."

Afbeelding
De Nationale Molendag 1 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 13 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 15 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 19 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 21 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 22 uur geleden
Maak Koningsdag extra gezellig door te profiteren van 20 procent korting op de gehele collectie bij Unique Mode.
Kom extra genieten bij Unique Mode 24 apr, 17:39
 Het doel van deze middag is om onder het genot van een heerlijke lunch nieuwe buurtbewoners te ontmoeten.
Inloop met lunch voor inwoners Enter in De Bron 24 apr, 12:00