Afbeelding

Rijssen-Holten wil schoonste winkelgebied

Algemeen

RIJSSEN - Aangenaam winkelen heeft met veel factoren te maken: het winkelaanbod, de inherente gezelligheid van centra, bereikbaarheid, maar ook: de schoonheid van het centrum. De gemeente Rijssen-Holten doet daarom mee met de verkiezing van Schoonste Winkelgebied van Nederland.

Nederland Schoon organiseert een onderzoek naar de schoonheidsgraad van de Nederlandse winkelgebieden, waar dan natuurlijk ook een 'schoonste van Nederland' uit moet rollen. De gemeente is enthousiast over het onderzoek; het moet aantonen hoe bezoekers en ondernemers het winkelgebied nu ervaren maar ook vooral of en welke verbeterpunten er zijn. In de zomer voeren gecertificeerde onderzoekers onaangekondigd metingen uit in de winkelgebieden in Rijssen en Holten. Deze meting bestaat uit observaties, bezoekersenquêtes en enquêtes onder lokale ondernemers. Het onderzoek loopt tot en met augustus. Op 30 oktober wordt de uitslag bekendgemaakt.

Gedrag
Het college van Burgemeester en Wethouders verwacht ook dat het onderzoek zelf al bij zal dragen aan de schoonheid van het centrum. Immers, het zal bezoekers en ondernemer ook bewuster maken van dit thema. Het schoonhouden van het winkelhart en de totale gemeente is vooral afhankelijk van bewustwording en bijschaven van gedrag. Ook de gemeente zelf kan een belangrijke faciliterende rol spelen. Immers, een centrum dat actief schoongehouden wordt en waar voldoende prullenbakken zijn nodigt niet uit om je afval op straat te gooien.

Verbeteringen
Aan de hand van de resultaten van het onderzoek kan de gemeente eventueel een verbetertraject inzetten. De gemeente heeft nu ook al veel beleid op dit vlak. Meer informatie over Rijssen-Holten tegen zwerfafval vindt u op www.rijssen-holten.nl/zwerfafval. Meer informatie over de Schoonste Winkelgebied verkiezing en organisator Nederland Schoon is te vinden op www.nederlandschoon.nl.

Foto: college van B&W geeft het goede voorbeeld

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 1 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 1 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 3 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 21 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 23 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super gisteren