Afbeelding

Matthew Smith heeft zijn debuut bij FC Twente gemaakt

Algemeen

ENSCHEDE - Matthew Smith maakte zaterdagmiddag tegen Fleringen zijn debuut voor FC Twente. De middenvelder is dit seizoen gehuurd van Manchester City en kijkt terug op zijn eerste week in Twente.

"Ik ben prima opgevangen door de andere spelers. Ik voel me ook op mijn gemak bij de club, de overstap vanuit Manchester verloopt prima", vertelt Smith. "Hoewel iedereen Engels met me spreekt, wil ik wel graag Nederlands gaan leren. Wanneer je de taal van een land spreekt is het alleen maar eenvoudiger om je ergens op je gemak te gaan voelen." De keuze voor een verhuurperiode is voor Smith een weloverwogen stap. "Ik weet hoe groot deze club is en hoe graag iedereen wil dat we terugkeren naar de Eredivisie. Dat brengt een bepaalde druk met zich mee, maar vormt ook een mooie uitdaging. Juist dat soort uitdagingen heb ik nodig, om me als voetballer verder te ontwikkelen."

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 41 minuten geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 57 minuten geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 2 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 21 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 22 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 23 uur geleden