Afbeelding

Dagtaak als vrijwilliger

Algemeen

RIJSSEN - Wij willen in de komende weken af en toe een vrijwilliger in het zonnetje zetten die onbetaald vrijwilligerswerk verricht ten bate van de gemeenschap.

Vrijwilligers zijn goud waard en daarbij past het volgende gezegde: ''vrijwilligerswerk wordt niet betaald, niet omdat ze waardeloos zijn, maar omdat ze onbetaalbaar zijn''. Deze week in het zonnetje: Joop den Butter.

Veelzijdig
Joop den Butter (68) verricht in de eerste plaats kosterswerk op vrijwillige basis bij de Hersteld Hervormde Westerkerk Rehoboth aan de Haarstraat 95 in Rijssen. In deze functie is hij gastheer zowel tijdens de zondagse als in de week te houden erediensten, ook tijdens huwelijks en herdenkingsdiensten in het kerkgebouw is Joop als gastheer aanwezig. Hij voorziet primair in de behoeften van de gebruikers van het kerkgebouw. Hij verzorgt tijdens de kerkdiensten hetgeen nodig is voor een goed verloop van de genoemde diensten. Hij is tevens aangesteld beheerder van het kerkgebouw en van een door Rehoboth in gebruik zijnde gedeelte van het Groene Kruisgebouw. Hij zorgt voor de openstelling en de sluiting van het Kerkgebouw voor en na de diensten en dat geldt ook in de wintermaanden voor zowel het kerkgebouw als voor het Groene Kruisgebouw waarin bijna iedere avond in de week activiteiten plaatsvinden. In de zomerperiode is Joop met deze activiteiten ongeveer 8 uur per week druk. In de wintermaanden wanneer er zich in deze gebouwen veel activiteiten plaatsvinden is Joop er zeker 15 uur in de week druk mee. Bij calamiteiten of ziekte kan Joop terug vallen op de heer Sprakel die is aangesteld als hulpkoster.

Oud papier
Een volgende taak waar Joop zich samen met 40 vrijwilligers onder de leiding van coördinator Henri Nieuwenhuis voor inzet als vrijwilliger, is het ophalen van oud papier in de diverse Rijssense wijken. Deze vrijwilligers, waaronder Joop, gaan de ene week een dag op pad om oud papier in te zamelen en de daarop volgende week zamelt men op vier dagen inclusief de zaterdag oud papier in. Op de werkvloer (Machinehandel Kipper aan de Heliumstraat 7 in Rijssen) moet het ingezamelde oude papier vanaf de zes aanwezige aanhangers worden gelost en worden opgeslagen in de gereedstaande containers voor afvoer. Ook hierbij heeft Joop een taak, hij geeft hierbij aanwijzingen bij het lossen en het verwerken van het oud papier. De activiteiten voor de werkgroep Oud-papier Rehoboth breiden zich steeds verder uit, omdat het aanbod steeds groter wordt doordat er meer gezinnen het papier aan de weg plaatsen bestemd voor deze doelgroep. Joop en zijn medevrijwilligers zouden dan ook graag zien dat het vrijwilligerskorps werd uitgebreid met vaste en tijdelijke vrijwilligers. Rondom de vakantieperiode zit men nog al eens verlegen om chauffeurs met rijbewijs, (iets voor jongeren tijdens hun vakantieperiode?). Het is de bedoeling dat ze dan de met de aanwezige luxe auto met aanhanger van de werkgroep, het oude papier ophalen in de wijken (opgave bij Henri Nieuwenhuis e-mail: oudpapierrijssen@outlook.com of telefonisch: 06 41238198.

Voedselbank
En omdat Joop vrijwilligerswerk hoog in zijn vaandel heeft staan, bezorgt hij op vrijdagmiddag ook nog bij een twintigtal cliënten van de Voedselbank West Twente in Rijssen voedselpakketten in de omgeving van Rijssen.

Dick Tukkers

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 1 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 2 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 3 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 16 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 18 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 22 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 23 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super gisteren