Afbeelding

Stroopwafel-verkoop voor een goed doel

Algemeen

RIJSSEN - Op 7 september hoopt Hans Strokap namens Team ReJoyce 3 keer de Mont Ventoux te beklimmen om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren.

Sinds 2011 zet Team ReJoyce zich in om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren. Eerst omdat Joyce Strokap ziek was door een hersentumor en met de hoop dat ze beter kon worden. Nu, nadat Joyce begin 2015 is overleden, om eraan bij te dragen dat hersentumoren niet meer dodelijk zijn en anderen dit leed bespaard kan blijven.

Stroopwafelactie
In samenwerking met Buurman & Buurman Stroopwafels verkopen wij stroopwafels waarvan de winst volledig naar het Hersentumorfonds gaat waardoor meer onderzoek naar hersentumoren kan plaatsvinden. 1 pakje stroopwafels kost € 2,50 en ze worden in een straal van 15km rond Rijssen (en Papendrecht) gratis thuisbezorgd in de week van 6 augustus of de week van 10 september. Buiten deze straal is de bezorging in overleg. De stroopwafels kunnen besteld worden via http://leev-raadgevers.nl/stroopwafels-voor-hersentumorfonds/ (hier moet betaald worden via iDeal) of door een mailtje te sturen naar teamrejoyce@leev.one dan kunnen ze bij bezorging per pin betaald worden.

Waarom Ventoux3
Elke week krijgen zo'n 28 mensen de diagnose "primaire hersentumor". Elke week sterven er ook 28 mensen aan de gevolgen van een hersentumor, omdat hersentumoren nog steeds ongeneeslijk zijn. Onder kinderen tussen 1 en 15 is het zelfs de belangrijkste doodsoorzaak. Omdat hersentumoren op zo'n moeilijke plek in het lichaam voorkomen, is de behandeling ingewikkeld. Opereren, chemotherapie en bestralen zijn wel mogelijk, maar hebben grote beperkingen. Waar de overlevingsduur en overlevingskans voor vele soorten kanker de afgelopen decennia sterk zijn gestegen, bleef het perspectief voor hersentumorpatiënten onveranderd.

Hulp nodig
De organisatie is van mening dat daar nu wel verandering in moet komen! En dat vinden hersentumoronderzoekers ook! In de hele wereld zijn onderzoekscentra volop in ontwikkeling. Er wordt wetenschap bedreven waarbij de grenzen van het menselijke kunnen worden opgezocht. Er zijn enorm veel ideeën voor verder onderzoek. Wat daar voor nodig is, is geld. Daarom reizen Hans Strokap, zijn zus Marian Kraal en haar man Andre in september af naar Bédoin om samen met een kleine 140 mensen de Mont Ventoux te beklimmen.

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 16 minuten geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 32 minuten geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 2 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 14 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 20 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 22 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 23 uur geleden