Afbeelding

Vijfde editie Sportdorp Rijssen opnieuw groot succes

Algemeen

RIJSSEN - Vanaf dinsdag 24 juli tot en met donderdag 26 juli vond op de Atletiekbaan van de AV Rijssen de vijfde editie van het De Haar Sportdorp plaats. De eerste vakantieweek stond in het teken van sport en spel en vooral met heel veel plezier met elkaar, ondanks de hitte.

Het Sportdorp is bestemd voor kinderen van de basisschool inde leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het doel is om kinderen van ouders met een laag budget een fantastische vakantieweek te bezorgen. En volgens de organisatoren staat hierbij bewegen voorop. In verband met de hitte kregen de jeugdige deelnemers van te voren een rugzak uitgereikt met een petje en water, terwijl de begeleiders van de deelnemers regelmatig gingen letten tijdens deze sportdagen of de kinderen wel voldoende dronken. De ongeveer 120 deelnemers aan deze sportdagen begonnen met ween warming-up verzorgd door Fysio Haarstraat. Er volden daarna verschillende clinicus door de diverse sportverenigingen over volleybal, waterpolo, steppen en interactieve spelen. voor de jongste kinderen kwamen de de Colorgaurds lang om hun de kunst van het vlaggen zwaaien aan te leren. In verband met het lustrum was er deze keer een skelterbaan geïnstalleerd en in plaats van steppen was er een mountainbikeroute uitgezet in het bos nabij de atletiekbaan. Nieuw waren er in deze editie van het Sportdorp het werpspel Kubb, en een Joinbus (met voorlichting over volleybal).

BBQ
Traditiegetrouw was er donderdagmiddag de traditionele BBQ2 bij het 't Witte Hoes, voor deelnemers, begeleiders en de ouders van de deelnemers. De sportweek werd donderdagavond afgesloten met het spectactulere Splash waterevenement. Tussen de spelen door zorgden de cliënten van Dagactiviteiten De Punt voor fruit en drinken voor de deelnemers en begeleiders. De deelnemers konden iedere dag genieten van een smakelijke lunch die werd verzorgd door het 't Witte Hoes. Het Sportdorp werd mede mogelijk gemaakt door vele sponsoren en de begeleiders en verdere medewerkers, die zich volledig hebben ingezet voor het slagen van deze vijfde editie van het Sportdorp met als dank de blijde en vrolijke gezichten van de jeugdige deelnemers tijdens deze warme maar goed verlopen vakantieweek.

Dick Tukkers

Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 36 minuten geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 52 minuten geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 2 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 15 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 16 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 21 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 22 uur geleden
Afbeelding
Super die Super Super 23 uur geleden