Afbeelding

HEMA Nijverdal viert 50-jarig bestaan

Algemeen

NIJVERDAL – HEMA Nijverdal viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, wordt op woensdagavond 12 september een gezellige Ladiesnight gehouden. "We hopen op een geslaagde avond en nodigen iedereen uit op ons feestje", vertellen Ina en Joyce van HEMA.

De vestiging van de HEMA in Nijverdal opende in 1968 de deuren, toen nog aan de Rijssensestraat. De plaatselijke huisvrouwenvereniging was hier nog bij aanwezig. Het pand was op dat moment ongeveer 750 vierkante meter groot. Paul Mali startte de winkel aan de Rijssenstraat op z'n veertigste. Daarvoor runde hij meerdere jaren een bedrijf in huishoudelijke artikelen en ijzerwaren in Raalte. Zijn broer bezat al een HEMA filiaal in Huissen. In 1986 is het besluit genomen om de winkel met een etage uit te breiden, omdat het niet mogelijk bleek het steeds maar grotere assortiment van de HEMA onder te brengen op de bestaande vierkante meters. De oudste zoon van Paul Mali – Huub – nam de winkel in 1991 over.

Ontwikkelingen
De winkel en het assortiment maakte een hele ontwikkeling door, maar ook het straatbeeld veranderde door de jaren heen. De Rijssensestraat ging over in het huidige Keizerserf en werd verkeersluw gemaakt. In 2001 is het autovrij maken van het Keizerserf aangegrepen om onder andere de gevel aan te passen aan het nieuwe tijdsbeeld. En tevens met een achteringang een doorsteek te maken naar het parkeerterrein achter de winkel. Dat bleek een gouden greep. In 2008 is aan de voorkant van de winkel een lunch/koffieshop gerealiseerd, waardoor nu het totaal assortiment van de Hema voor de klant beschikbaar is. De laatste verbouwing staat in oktober dit jaar op stapel. Dan wordt de winkel weer aangepast aan de moderne eisen van de tijd, het meubilair wordt vernieuwd en Ledverlichting aangebracht.

Servicegericht
"De winkel en het aanbod is door de jaren heen enorm veranderd, maar wat nooit is veranderd, is de service! We zijn een familiebedrijf, onze kracht is de herkenbaarheid! We zijn blij dat we inmiddels al 50 jaar in Nijverdal zitten en zulke trouwe klanten mogen verwelkomen. We doen voor hen met plezier dagelijks de deuren open", aldus Ina.

Ladiesnight
Vorig jaar vond voor het eerst een Ladiesnight plaats in de winkel aan het Keizerserf. Dit bleek een groot succes en daarom dit jaar op herhaling: Een speciale editie in het kader van het 50-jarig bestaan. Op woensdag 12 september zijn de deuren van 19.00 tot 21.30 uur geopend voor publiek. Voor iedereen staat een lekker bubbeltje klaar. Tijdens de ladiesnight zorgt HEMA Nijverdal voor een uitgebreid randprogramma. Denk aan modeshows en demonstraties, er zijn nagelstylistes en visagisten aanwezig en dit alles wordt ondersteund door gezellige muziek van DJ voor Jou.

Volop genieten
U kunt komen genieten van heerlijke hapjes, met een knipoog naar 50 jaar geleden. Kom op tijd, want voor de eerste 200 klanten hebben we een speciale verrassing. Bij besteding van minimaal dertig euro ontvang je een goed gevulde goodiebag. Wees van harte welkom. Op vertoon van uw kassabon kunt u lekker nagenieten met een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. "We hopen op een geslaagde avond en nodigen iedereen uit op ons feestje!", aldus Ina en Joyce.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 1 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 5 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 8 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 8 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 10 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 23 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41