Afbeelding
Foto: HvN

Open Dag Oudheidkamer

Algemeen

HOLTEN - Op zaterdag 22 september houdt de "Oudheidkamer Hoolt'n" weer een Open Dag voor donateurs en andere belangstellenden.

Een Open Dag met optredens van Folkloristische Dansgroepen en wel de De Folkloristische Boerendansgroep De Hoolter Daânsers en De Folkloristische Dansgroep Wiej Schotst Vedan uit Barchem. Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur zijn donateurs en andere belangstellenden van harte welkom bij de Oudheidkamer, zowel aan de Kerkhofsweg bij de opslagruimte "'n Spieker" als bij de exposities aan de Dorpsstraat bij het voormalige gemeentehuis. Bij 'n Spieker kan men zien hoeveel historische voorwerpen en materialen de Oudheidkamer heeft vergaard en wat er het laatste jaar weer nieuw is binnen gekomen. Op de locatie Dorpsstraat heeft men nog de mogelijkheid de huidige exposities te bekijken: Kijkje in het leven van Burgemeester van der Borch van Verwolde en "40 jaar folklore" van de Hoolter Daânsers. Op beide locaties wordt u rondgeleid door vrijwilligers.

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 1 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 6 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 9 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 9 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 11 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 23 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41