Afbeelding

Steggink Naaimachines verhuist naar Rijssensestraat

Algemeen

NIJVERDAL - Rondlopen in je eigen creatie. Je eigen kleding maken is populair. Dat is ook te merken bij Steggink Naaimachines. In juli dit jaar heeft het Nijverdalse familiebedrijf een gloednieuw en groter pand aan de Rijssensestraat 229a betrokken. Nieuwsgierig? Kom op 26 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen tijdens de open dag.

Een hele nieuwe generatie vindt doe-het-zelven weer leuk. Mensen willen thuis weer knusse dingen doen. Daarnaast wil men zich onderscheiden van de massamode. "Ze willen graag iets unieks maken. Vooral bij jongeren merk ik dat ze meer en meer ambachtelijk en creatief bezig willen zijn", legt Edwin Steggink uit. "Hierdoor werd het de afgelopen jaren steeds drukker in onze zaak aan De Joncheerelaan. We groeiden uit ons jasje en besloten te verhuizen naar een veel groter pand. Deze vonden we aan de Rijssensestraat, recht tegenover Bakkerij Lorkeers. Op dit moment worden de laatste puntjes van de verbouwing op de i gezet; de officiële opening wordt daarom uitgesteld tot later dit jaar. Om mensen al wel een kijkje in de keuken te laten nemen, wordt op 26 oktober een open dag georganiseerd."

Familiebedrijf
Steggink Naaimachines is een familiebedrijf. Henk Steggink heeft in 1963 Naaimachinehandel Steggink opgericht. Toentertijd gevestigd aan de Rijssensstraat, aan het deel wat tegenwoordig Keizerserf heet. Naaimachines kon men er halen, maar men kon er ook terecht voor stoffen en fournituren. Na een aantal jaren verhuisde het bedrijf naar het pand van 'Schippertje' en vanuit daar naar De Joncheerelaan. In dit pand kon men alleen terecht voor de verkoop en reparatie van naaimachines en lockmachines. Zoon Edwin Steggink groeide op met het bedrijf. En omdat men vanuit de verre omtrek Steggink naaimachines wist te vinden, maakte Steggink Naaimachines een grote groei door. Reden voor Edwin om in het jaar 2013 zijn baan op te zeggen om fulltime in het familiebedrijf te komen werken. Sindsdien is Steggink Naaimachines een VOF. En nog steeds krijgt het Nijverdalse bedrijf klanten uit de gehele regio. Meer ruimte was noodzakelijk. "De nieuwe showroom is ruim en overzichtelijk, omdat we aan de achterkant een veel groter magazijn en werkruimte hebben. Hier hebben we zelfs nog ruimte om in de toekomst workshops te geven", zegt Edwin. "Wanneer we goed en wel gesetteld zijn en alles loopt op rolletjes, gaan we kijken wat we onze klanten nog meer kunnen bieden."

Assortiment
De winkel verkoopt naai- en lockmachines, zowel nieuw als tweedehands. En een klein assortiment aanverwante zaken: naalden, scharen en naai/borduur- en lock-garen. Het aanbod is zeer divers, van de meest eenvoudige naaimachine met niet veel meer mogelijkheden dan rechtstikken en een zigzag tot de meer uitgebreide borduurmachines. Na aankoop geeft men altijd een instructie-les. "We geven u graag advies en uitleg over alle machines. Onze kracht is dat de service niet ophoudt bij de deur. Je kunt te allen tijde in de winkel terecht met vragen. We denken met je mee en doen alles voor een tevreden klant", aldus Edwin.

Kom langs
Is uw machine aan vervanging toe? U kunt uw naaimachine altijd inruilen. Kom langs of neem contact op voor meer informatie. Woont u niet in Nijverdal, maar heeft u wel een reparatieverzoek? Op twaalf plekken in de regio kunt u uw naai- of lock-machine ter reparatie aanbieden. Steggink zorgt voor vervoer naar de winkel en repareert de machine. Kijk voor alle adressen op de website: www.stegginknaaimachines.nl/

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 3 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 6 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 6 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 8 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 20 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 22 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41
Afbeelding
Principeverzoek windturbines 25 apr, 12:20