Afbeelding

Geslaagde hulpactie

Algemeen

RIJSSEN - Na een verblijf als vrijwilliger in het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos organiseerde Marjet Ligtenberg een lokale hulpactie onder de naam "Help Moria de winter door".

De nood in het kamp is bijzonder hoog. Het kamp is met 9000 vluchtelingen overbevolkt. Nu de winter voor de deur staat zijn goede en gebruikte winterkleding en schoeisel hard nodig. Na een oproep daartoe in deze krant zijn binnen de gemeente Rijssen- Holten circa 1.500 zakken aan winterkleding aangeleverd. Aan giften is een bedrag van ruim € 7.000 ontvangen. Werkelijk een fantastisch resultaat. Samen met haar ouders Jan en Jenny Ligtenberg coördineerde Marjet deze hulpactie. De winterkleding wordt in november door de organisatie GAiN in Driebergen rechtstreeks getransporteerd naar Lesbos. De ontvangen giften worden gebruikt voor aanschaf van wintertenten. Marjet en haar ouders willen de burgers, kerken, scholen en bedrijfsleven in Rijssen-Holten hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan de hulpactie "Help Moria de winter door".

Dick Tukkers

Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 37 minuten geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 3 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 3 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 5 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 17 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 19 uur geleden
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 23 uur geleden
Afbeelding
Principeverzoek windturbines gisteren