Afbeelding

Sint Nicolaasfeest voor mindervaliden

Algemeen

RIJSSEN - Het was weer een gezellige middag voor de mindervaliden, begeleiders en genodigden op zaterdagmiddag 24 november in het clubhuis van de speeltuinvereniging Irene aan de Vennekesgaarde in Rijssen.

Het bestuur van deze speeltuinvereniging die deze middag al bijna 50 jaar organiseert, had alles uit de kast gehaald om er weer een geslaagde middag van te maken. Dit gaat niet zonder de vaste sponsors, en daarom wil het bestuur het volgende sponsoren heel hartelijk bedanken voor hun medewerking: Plus Markt, Coolinair catering, Jalink Intertoys, Bakkerij Meinders, A.H. Rijssen, De Weerd partyservice en het levensliederenkoor Hart en Smart uit Nijverdal.

Gratis optreden
De 50 genodigden werden om 14.30 verwelkomd door de voorzitter van speeltuin Irene, die het programma van deze middag bekend maakte. Eerst een bakje koffie of thee met een Rijssens hartje, daarna een hapje en een drankje en om 16.00 uur de komst van de Sint en de Zwarte Pieten. Alles werd muzikaal begeleid door het levensliederenkoor Hart en Smart uit Nijverdal die dit al jaren met veel succes verzorgt. Het bestuur van Irene werd verrast door de voorzitter van Hart en Smart die vertelde dat ditmaal het optreden gratis was. Hiervoor was men zeer dankbaar. De Sint nam ruimschoots de tijd om de wensen tekeningen en liedjes van de mindervaliden te bezichtigen en aan te horen en de Zwarte Pieten zorgden voor de verdeling van de pepernoten. Het is voor deze doelgroep een van de mooiste middagen van het jaar.

Voldaan
Het prachtige en gezellige feest werd afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd, de mindervaliden gingen moe maar voldaan en met een prachtig geschenk huiswaarts. Het bestuur en vrijwilligers van Irene kijken met een voldaan gevoel terug op deze geslaagde middag.

Dick Tukkers / foto Dick Derksen

Afbeelding
Juf Braaksel en de Magische ring 8 uur geleden
Afbeelding
Lintjesregen gemeente Rijssen-Holten 2024 13 uur geleden
Afbeelding
Laatste schooldag van CSG Reggesteyn FOTO's 16 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsschoonmaak 16 uur geleden
Afbeelding
De Nationale Molendag 18 uur geleden
Afbeelding
Duik in de wereld van het water tijdens Twentse Waterweken 25 apr, 19:42
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 18:11
Een groot oranjefeest wordt het zaterdag 27 april tijdens Koningsdag in het Volkspark en de Evenementenweide. (Foto: droneaanhuis)
Rijssen en Holten kleuren oranje 25 apr, 13:41